AcasăNewsDupa Vaduva, si Oltean a ajuns in fata procurorilor

Dupa Vaduva, si Oltean a ajuns in fata procurorilor

Sirul a fost deschis de Rares Vaduva, insa la cateva ore de cand actualul sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) a ajuns la sediul central al DNA-ului, la aceasi adresa s-a prezentat si un fost conducator al institutiei.

Este vorba despre Gelu Oltean. Comisarul-sef care a conduis DIPI pana in urma cu aproape doi ani nu a dorit sa zaboveasca pentru a discuta si cu presa, alegand sa le vorbeasca doar procurorilor care l-au chemat la DNA. „Sunt suspect”, e tot ce a ales sa spuna Oltean, desi reporterii i-au adresat un intreg sir de intrebari.

Prezenta sa la audieri vine, insa, la scurta vreme dupa ce – in contextul prezentei lui Vaduva la DNA – anchetatorii anticoruptie au dat publicitatii un comunicat din care rezulta, printre altele, faptul ca dosarul in care se fac cercetari la aceasta ora a fost desprins din cel in care fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, dar si Gheorghe Nicolae, au fost trimisi in judecata, fiind acuzati de abuz in serviciu, in privinta achizitiei „masinii de lux”. De aceasta data, anchetatorii sustin ca au decis „efectuarea urmaririi penale pentru suspiciunea savarsirii mai multor tipuri de infractiuni intre care deturnare de fonduri, abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, delapidare, favorizarea faptuitorului, obstructionarea justitiei, fapte ce ar fi fost comise de angajati din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Informatii si Protectie Interna (D.I.P.I.), intre care si persoane care detin/au detinut functii de conducere in respectiva institutie”.

181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger