AcasăNewsDupa tamtam-ul de asta vara suntem tot 18.000.000 de alegatori pe listele...

Dupa tamtam-ul de asta vara suntem tot 18.000.000 de alegatori pe listele electorale

Mircea Dusa

Solicitarea vine dupa ce opozitia a constatat ca actualizarea a scos de pe listele electorale doar 44.050 de romani, nu 2-3 milioane, asa cum sustinea USL, in vara, ca trebuie facut.

Opozitia cere eliminarea din Guvern a ministrului Mircea Dusa

Conform situatiei publicate de BEC, numarul total al alegatorilor care pot participa la alegerile parlamentare din 9 decembrie este de 18.248.414. Respectiv, cu doar cateva zeci de mii mai mic decat cel valabil la contestatul referendum din 29 iulie (18.292.464).

Amintind de lupta dusa de USL pentru invalidarea referendumului de demitere a lui Traian Basescu, cand actuala putere insista ca numarul alegatorilor romani este in realitate cu 2-3 milioane mai mic decat cel indicat de statisticile oficiale, ARD il acuza ministrul de Interne, Mircea Dusa, ca a tergiversat cu buna stiinta prezentarea publica a datelor referitoare la totalul alegatorilor care au dreptul sa voteze la scrutinul de duminica. Afirmand ca numai ”presiunile” exercitate de presedinte, opozitie si societatea civila l-au determinat pe Dusa sa trimita, ieri (cu trei zile inainte de alegeri), situatia listelor electorale la BEC, ARD cere demisia imediata a ministrului de Interne. La pachet cu aceea a sefului sau de guvern, premierul Victor Ponta, pe care ARD il acuza de fals si minciuna: ”A declarat tot timpul ca suntem mai putin cu 2, 3, 4 milioane, stergand din drepturi milioane de oameni care nu i-au gresit cu nimic. Pentru asta, Victor Ponta trebuie sa demisioneze chiar astazi!”.

author avatar
Simona Badulescu
479 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger