AcasăNewsUPDATE: DNA a decis inceperea urmaririi penale in cazul omului de afaceri...

UPDATE: DNA a decis inceperea urmaririi penale in cazul omului de afaceri Nelu Iordache

(foto: ziarelive)

UPDATE: Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul “Regelui asfaltului”, Iordache Nelu, acuzat de schimbarea destinatiei fondurilor europene si spalare de bani, potrivit unui comunicat al DNA. In rezolutia de incepere a urmarii penale se arata ca exista probe care demonstreaza ca Nelu Iordache, administratorul SC ROMSTRADE SRL a schimbadestinatia sumei de 25.000.000 lei, incalcand legea. Banii fusesera incasati pentru proiectare si executia lucrarilor Nadlac-Arad, lucrare finantata 85% din fondul de coeziune al UE.  Afaceristul a fost ajutat de mai multi administratori ai unor firme care au emis facturi aferente proiectului de construire a autostrazii. Banii erau restituiti, de regula in aceeasi zi, omului de afaceri, intr-un alt cont, cu explicatia de plata eronata sau necuvenita. In cauza se efectueaza cercetari si fata de alte persoane, se mai arata in comunicat.

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost audiat joi noapte, timp de aproape sase ore, la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul privind posibile deturnari de fonduri.

(foto: ziarelive)

Audierile au inceput la ora 2:00, in noaptea de joi spre vineri. Nelu Iordache va mai fi chemat pentru noi audieri. In dosarul in care este judecat afaceristul mai sunt vizate alte sase persoane, potrivit unor surse judiciare.

“Regele asfaltului” a fost audiat dupa ce anchetatorii au perchezitionat in Capitala, timp de peste 12 ore, sediul firmei Romstrade detinuta de acesta. Procurorii anticoruptie au ridicat de aici documente, calculatoare si laptopuri. Perchezitiile au inceput joi dimineata, de fata fiind prezent si omul de afaceri, insotit de avocatul sau. Ulterior, Nelu Iordache a fost dus la sediul DNA pentru audieri. Alte perchezitii au avut loc si la sediul CNADNR. Dosarul vizeaza posibile deturnari de fonduri in cazul lucrarilor la autostrada Arad-Nadlac.

Potrivit unor surse judiciare, Nelu Iordache s-a asociat cu firme portugheze pentru a realiza segmentul de autostrada Arad-Nadlac, iar acestea ar fi sesizat mai multe institutii, printre care si Comisia Europeana, din cauza unor nemultumuri aparute in privinta lucrarilor. Sursele citate au precizat ca prejudiciul in acest caz ar fi de aproximativ sase milioane de euro.

author avatar
Alina Costache
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger