AcasăNewsDupa REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2012, vezi ALGORITMUL repartizarii in LICEE!

Dupa REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2012, vezi ALGORITMUL repartizarii in LICEE!

(foto: opiniatimisoarei.ro)

Odata afisate REZULTATELE la EVALUAREA NATIONALA 2012, pe 2 iulie, dupa solutionarea contestatiilor, elevii isi vor completa fisa de inscriere la liceu. Ministerul Educatiei a publicat un algoritm pentru repartizarea in licee 2012, realizat conform metodologiei oficiale de desfasurare a admiterii in licee.

(foto: opiniatimisoarei.ro)

Repartizarea in cadrul ADMITERII in LICEU 2012 se face ordonand descrescator, dupa medii, candidatii din judetul respectiv. Astfel, se va incerca incadrarea fiecarui candidat, incepand de la cel cu media cea mai mare pana la cel cu media cea mai mica, la una din optiunile exprimate, potrivit precizarilor Ministerului Educatiei.

Aceasta ordonare a candidatilor se face, descrescator, avandu-se in vedere mai multe criterii: media de admitere, media la evaluarea nationala, media generala de absolvire a claselor V-VIII, nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul evaluarii nationale, nota obtinuta la proba de matematica din cadrul evaluarii nationale si nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul evaluarii nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, sustinuta conform prevederilor Art.10, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.

Odata ajuns la numele unui candidat, se cauta in lista sa de optiuni (a carei ordine este semnificativa) prima optiune valida la care exista locuri libere. Daca optiunea este valida si mai exista locuri la aceasta optiune, candidatul in cauza este considerat admis la aceasta optiune si se trece la urmatorul elev. daca optiunea nu este valida, se verifica a doua optiune de pe fisa samd. Mare atentie! O optiune este considerata invalida in cazul in care codul optiunii alese de candidat nu exista sau optiunea aleasa necesita data proba la limba materna sau moderna si candidatul nu a sustinut-o, precizeaza reprezentantii ministerului.

Totodata, e important de avut in vedere faptul ca, in cazul in care candidatul nu are loc la nici una din optiunile exprimate pe fisa, acesta ramane nerepartizat in aceasta sesiune de admitere si va trebui sa participe la o sesiune ulterioara, organizata numai pe locurile ramase libere in aceasta sesiune. Aceste cazuri pot aparea daca respectivul candidat nu a completat suficiente optiuni, cele exprimate de el fiind ocupate inaintea lui de alti candidati care au medii mai mari, potrivit sursei citate. De aceea, elevii sunt sfatuiti sa completeze fisa de inscriere la liceu cu un numar suficient de optiuni pentru a se evita aceasta situatie exemplificata anterior. „Nu poate exista situatia in care un candidat sa fie declarat nerepartizat iar la una din optiunile exprimate de el sa fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mica decat el”, precizeaza Ministerul Educatiei.

In vederea evitarii oricaror neclaritati sau neconcordante, pentru toate informatiile cu privire la algoritmul de repartizare in licee 2012, consultati documentul atasat AICI!

REZULTATELE EVALUARII NATIONALE 2012, dupa contestatii, vor fi anuntate in cursul zilei de luni, 2 iulie. Absolventii de clasa a VIII-a vor incepe, apoi, procedurile de inscriere la liceu.

1.987 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger