AcasăNewsDupa Paris, ISIS ameninta New York

Dupa Paris, ISIS ameninta New York

Primarul Bill de Blasio a transmis ca cetatenii din New York nu au chef sa traiasca cu frica

Miercuri seara, Statul Islamic a difuzat pe Internet un video in care ameninta orasul New York ca urmeaza pe lista unor viitoare atentate teroriste.

Primarul Bill de Blasio a transmis ca cetatenii din New York nu au chef sa traiasca cu frica

In respectivul material, care dureaza sase minute, gruparea terorista pune in scena un kamikaze care se pregateste sa se arunce in aer, anterior fiind aratate imagini din Time Square, loc emblematic pentru New York. Totul urmat de un avertisment in care se arata ca, dupa Paris, Statele Unite vor fi urmatoarea tinta a Statului Islamic, informeaza metronews. Alte imagini prezinta intersectii din Manhattan, zone si ele amenintate de atacuri kamikaze. Politia din New York a confirmat ca este la curent cu acest video si, ”chiar daca nu exista o amenintare actuala sau specifica asupra orasului, autoritatile vor ramane in vigilenta extrema”. Primarul, Bill de Blasio, a estimat ca aceste imagini nu au decat un scop: ”sa inspaimante populatia, dar New York nu va fi intimidat”. Intr-un comunicat, de Blasio a indicat ca politia va lua ”toate masurile necesare” pentru protejarea locuitorilor.

Daesh a executat un norvegian si un chinez

Statul Islamic a anuntat, miercuri, ca a executat doi ostatici, un chinez, Fan Fan Jinghui , si un norvegian , Ole Johan Grimsgaard-Ofstad.  Dabiq, revista ISIS, a publicat in numarul 12 fotografiile celor doi, sub titlul ”Destinul unor prizonieri”, informeaza  Le Parisien. Ceo doi au fost impuscati in cap, iar fotografiile poarta urmatoarea explicatie: ”Executati dupa ce au fost abandonati de tarile si organizatiile infidele”. Premierul norvegian Erna Solberg a condamnat ”atacul barbar” in timp ce presedintele Chinei, Xi Jinping, a denuntat ”un act salbatic”.

author avatar
Tudor Borcea
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger