AcasăNewsDupa ninsori si viscol, vine gerul: Minimele pot ajunge, in unele zone,...

Dupa ninsori si viscol, vine gerul: Minimele pot ajunge, in unele zone, si la -20 de grade!

S-a emis o nouă avertizare de ninsori. Cum va fi vremea în Capitală, de 1 decembrie

Noi date deloc imbucuratoare despre vremea au venit, luni la pranz, din partea meteorologilor. Dupa ce in ultimele zeci de ore, locuitorii mai multor regiuni din tara s-au confruntat cu ninsorile si viscolul, fenomene, pana la urma, specifice unei luni de mijloc de sezon rece, de aceasta data sunt anuntate scaderi simtitoare ale temperaturilor.

Asadar, dupa un week-end in care zapada si-a facut simtita prezenta in peisaj in Capitala si un numar destul de mare de judete, in aceasta prima zi a saptamanii – in care este foarte posibil sa mai apara ninsori, cel putin in estul si sud-estul tarii, zone aflate, pana la orele 18, sub incidenta unui Cod galben – primim o veste datatoare de fiori, la propriu, avand in vedere ca sunt anuntate inclusiv temperaturi care vor ajunge la -20 de grade.

Mai exact, luni la pranz, Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat faptul ca din aceasta noapte, de la orele 23, si pana joi dimineata, la ora 10, va fi valabila o informare de ger- dimineata si noaptea- secondat de intervale cu temperaturi scazute si in restul momentelor zilei.

Asadar, specialistii ANM anunta ca in urmatoarele zile vom avea parte de o „vreme deosebit de rece” in mare parte din tara, cu mentiunea ca in sud, est si centrul tarii termomentrele nu vor trece de pragul de zero grade, si ca dimineata si noaptea va fi ger. Ca urmare, se pot inregistra minime de -15 si -10 grade,  ba chiar si de circa -20 de grade, insa doar izolat, in Muntenia, Oltenia si sud-estul Transilvaniei.

Si de parca nu ar fi suficient, incepand din noaptea de luni spre marti, dar si in prima parte a  zilei de 19 ianuarie, in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei, dar si pe litoral -va aparea in peisaj si vantul, fenomen care va duce la sporirea senzatiei de frig, avand in vedere ca va sufla destul de puternic.

Nici vorba ca dupa acest interval conditiile meteo sa se schimbe radical. Specialistii citati spun ca vremea se va mentine „deosebit de rece” pana saptamana viitoare, mai exact pana „in jurul datei de 26 ianuarie”.

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger