AcasăNewsDupa ISIS, Vaduva neagra invadeaza Irakul

Dupa ISIS, Vaduva neagra invadeaza Irakul

Dupa supusii lui Abu Bakr al-Baghdadi, irakienii s-au umplut si de paianjenii americani

Ca si cum invadarea tarii de catre jihadistii Statului Islamic nu este o suficienta nenorocire, irakienii se confrunta cu un alt pericol mortal: rau famata specie de paianjen ” Latrodectus mactans”, cunoscuta sub numele de ”Vaduva neagra”, a carei muscatura toxica  paralizeaza respiratia si poate antrena decesul.

Dupa supusii lui Abu Bakr al-Baghdadi, irakienii s-au umplut si de paianjenii americani

Vaduva neagra (de fapt, paianjenul este colorat in rosu si negru) si-a facut masiv aparitia in Irak. Specia colonizeaza progresiv aceasta tara si constituie o noua invazie, dupa cea a Daesh, care pune in pericol viata irakienilor. Paianjenul respectiv, si-a facut aparitia masiv in regiunea bazei militare americane din al-Habaniya, situata la 30 de kilometri est de Ramadi, oras strategic al provinciei Al-Anbar. Circumstanta care i-a revoltat si speriat pe locuitorii provinciei, la ora actuala aflati in lupte crancene pentru reluarea controlului asupra acestui teritoriu invadat de ISIS. Un fermier local, Abu Osman, a declarat pentru Sputnik: ”Paianjenul american a invadat al-Habaniya si cerem guvernului local sa ia masuri pentru a opri aceasta invazie, acesti paianjeni care ne intra in case”. Osman a cerut autoritatilor locale, ministerului Sanatatii, ministerului Agriculturii, sa informeze si sa puna in garda populatia cu privire la pericolul ce-l reprezinta Vaduva neagra. De partea sa, ministerul irakian al Sanatatii a afirmat ca ”toate masurile necesare au fost luate”. Vaduva neagra provine din America de Nord si Australia iar faptul ca s-a aclimatizat usor la clima caniculara din Irak ii surprinde pe specialisti. Irakienii spun ca paianjenii ”americani” au fost adusi in tara impreuna cu transporturile militare ale SUA.

Vaduva neagra (Latrodectus mactans) este o specie de paianjeni veninosi din genul Latrodectus, familia Theridiidae. Specimenele acestei specii traiesc in America de Nord. Specia este cunoscuta pentru coloratia rosie si neagra a femelei, care va manca (ocazional) masculul dupa reproducere.

35  de ”dezertori”, ingropati de vii de jihadisti

Aflati in recul in Irak, jihadistii ISIS nu ezita sa-si ucida proprii camarazi, pe aceia care incearca sa ”dezerteze” din randurile gruparii teroriste. Potrivit agentiei AhlulBayt, recent, combatantii ISIS au ingropat de vii 35 de islamisti care nu au vrut ”sa lupte pana la moarte” contra armatei irakiene si care au dezertat in apropiere de localitatea Bachir, nu departe de Mossul. In februarie, 35 de combatanti au fost impuscati pentru ”complot” impotriva conducerii ISIS.

40 de teroristi, ucisi de ”comandoul mortii” american

Cel putin 40 de lideri ISIS si Al-Qaida au fost eliminati de catre un comando secret american, informeaza 20 Minutes. 200 de militari apartinand trupelor speciale desfasoara de cateva luni operatiuni in Siria si in Irak ce vizeaza uciderea figurilor importante ale celor doua grupari teroriste in aceste tari. Fortele occidentale afirma ca au fost ucisi si jihadisti care au participat, direct sau indirect, la elaborarea sau finantarea atentatelor din Paris si Bruxelles, fara a oferi alte amanunte. Doar ca mijloacele ”comandoului mortii” sunt ”nelimitate”.

author avatar
Tudor Borcea
765 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger