AcasăNewsDupa Franta si Belgia se pregateste Germania?

Dupa Franta si Belgia se pregateste Germania?

La inceputul acestei luni, ISIS incuraja musulmanii din Germania sa atace in locatii importante

Potrivit sefului Oficiului federal de protectie a Constitutiei (Bundesamt für Verfassungsschutz , BfV), Hans-Georg Maassen, orase de pe teritoriul Germaniei se afla in vizorul gruparii teroriste Statul Islamic.

La inceputul acestei luni, ISIS incuraja musulmanii din Germania sa atace in locatii importante

Daesh tinteste orase germane pentru potentiale atentate teroriste si recruteaza partizani din randurile emigrantilor recent veniti, incercand sa radicalizeze comunitatile locale arabofone, a explicat seful BfV pentru Die Welt. Bundesamt für Verfassungsschutz este, intr-un fel, principala agentie de contraspionaj si securitate nationala care elaboreaza rapoarte pentru ministerul german de  Interne. ”ISIS vrea sa comita atacuri impotriva Germaniei si a intereselor germane”, a indicat Hans-Georg Maassen, adaugand ca orasele germane erau plasate, in propaganda ISIS, alaturi de Paris, Londra si Bruxelles, toate trei tinte ale unor importante atacuri teroriste, informeaza RT. Potrivit datelor serviciilor de securitate, aproximativ 800 de germani au plecat in Siria sa lupte alaturi de ISIS iar 150 au revenit in 2015. In plus, aproximativ 1.100 de persoane avand o ideologie criminala si terorista s-au raliat celor 8.650 de salafisti iar aceste cifre cresc ”practic in fiecare zi”, a notat Maassen. Salafisti si alti islamisti deja prezenti in Germania incearca activ sa recruteze adepti din masa de refugiati. ”Am numarat 300 de contacte intre islamisti si refugiatii recent sositi, tintele recrutorilor fiind in special tineri sub 18 ani”, a indicat seful BfV, adaugand ca ”universul in expansiune al moscheei arabofone” in Germania este instabil, mai multe reuniuni religioase fiind supravegheate de serviciile de securitate. La inceputul acestei luni, ISIS a incurajat musulmanii din Germania sa comita atacuri precum cele din Bruxelles in mai multe locatii importante, cum ar fi biroul cancelarului Angela Merkel sau aeroportul Konrad Adenauer.

Un fost jihadist a avertizat cu patru luni inainte de atacurile din Paris

Potrivit La Derniere Heure, un tanar fost jihadist revenit din Siria a avertizat cu mai bine de patru luni inaintea atentatelor din Paris ca aceste atacuri erau in curs de preparare. In 24 iunie 2015, Nicolas, un francez de 24 de ani, a avertizat agentii DGSI (Directia Generala de Securitate Interna) ca Abdelhamid Abaaoud a primit autorizatia sa organizeze atacuri teroriste in Franta si in Belgia. Dupa 16 luni in sanul ISIS, Nicolas s-a predat autoritatilor turce, care l-au extradat in Franta. Nicolas a spus ca Abaaoud (comandantul celulei teroriste din comuna Verviers din Franta, unde au avut loc raiduri ale politiei franceze in ianuarie 2015, dupa atacul de la sediul Charlie Hebdo), ar fi apartinut fortelor speciale Emni ale ISIS responsabile de monitorizarea spionilor si a atentatelor comise in strainatate . Scopul Emni este ”de a trimite militanti pretutindeni in lume pentru a comite atacuri violente, crime, pentru a recruta tineri sau pentru a aduce materiale chimice si echipamente necesare fabricarii de arme”, a explicat Nicolas. „Fiecare spion primeste 50.000 de euro pentru a comite un atac in Europa”, a adaugat Nicolas, spunand ca Abaaoud i-a marturisit ca, la intoarcerea sa in Belgia, ”a gasit 25 kg de TNT”. Abaaoud a fost ucis in 18 noiembrie, intr-un raid la Saint-Denis.

Tarile G7 cer intensificarea luptei contra Daesh

Sefii diplomatiilor din Germania, Canada, SUA, Franta, Italia, Japonia si Marea Britanie, au cerut, ieri,  la intalnirea ministeriala G7 din Japonia, accelerarea si intensificarea luptei contra  Daesh in Irak si in Siria, se arata intr-un comunicat comun. ”Terorismul este o amenintare globala la adresa securitatii” iar rezolvarea acestei probleme ”necesita o colaborare internationala”. Tarile G7 au declarat ca un nou proiect de lupta antiterorista va fi adoptat la viitorul summit, in mai.

author avatar
National
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger