AcasăNewsDupa dezastrul produs de uraganul IRMA, Veolia a reluat in timp record productia...

Dupa dezastrul produs de uraganul IRMA, Veolia a reluat in timp record productia si distributia de apa din insula Saint-Martin

Uraganul Irma a distrus insula in proportie de 95% iar in zona franceza a insulei, unde Irma a lovit cu circa 200 de km pe ora, pagubele sunt estimate la 200 milioane de euro.

Insula Sfantul Martin (neerlandeza Sint Maarten; franceza Saint-Martin) este o insula tropicala din nord-estul Caraibelor, situate la 250 km nord de Guadelupa si 240 km est de Puerto Rico. Insula, cu o suprafata de 98 km², este divizata in parti aporximativ egale intre Franta si Olanda, fiind unul dintre cele mai mici teritorii locuite partajate intre doua natiuni. Partea de sud a insulei este numita Sint Maarten si face parte din Regatul Tarilor de Jos iar partea nordica a insulei este numita Saint-Martin si este parte din regiunea de peste mari franceza Guadelupa.

Principala problema cu care s-au confruntat localnicii si autoritatile din Sant-Martin a fost lipsa apei potabile. Problema care insa si-a gasit rapid rezolvarea prin implicarea grupului Veolia.  Echipele sale au actionat prompt pentru refacerea productiei si distributiei apei, reusind cu cateva zile in avans sa aduca statia de desalinizare a insulei la o capacitate de productie de 30% si astfel sa alimenteze reteaua de distributie cu pana la 1.5 milioane de litri pe zi. Printre primele masuri luate se numara reluarea, inca din 12 septembrie, a furnizarii apei pentru spital si totodata asigurarea unor rezerve de apa in cazul producerii unui alt cataclism. Solicitate si controlate de autoritatile locale, solutiile in caz de urgenta au fost aplicate temporar pentru a ajuta Crucea Rosie Franceza. Distributia de apa la o calitate sigura permit e asigurarea conditiilor de igiena dar, momentan nu poate inlocui apa imbuteliata pentru consum.  Cresterea capacitatii de productie va avea loc dupa punerea in functiune a unei statii mobile de desalinizare care apartine filialei Veolia din Madrid. Asadar, productia apei se imbunatateste zilnic. De la productie pana la distributie, echipele Veolia lucreaza atat in retea cat si in bransamente individuale pentru  ca acestea sa-si reia atributiile de baza.  Desi avariile produse de uragan au fost uriase, pana in acest moment un sfert din brasamente au fost refacute iar in cateva saptamini pana va fi reluata activitatea normala. Angajatii, expertii in situatii de urgenta, desalinizare, distributie de apa potabila, sanitatie si reabilitarea retelei, inclusiv voluntarii Veolia, grupul Veolia si fundatia sa, ghidandu-se  dupa un principiu de baza din statutul societatii, si anume social responsibility, fac tot posibilul pentru a sprijini comunitatea din Saint-Martin si raman solidari cu cei atat de greu afectati de acest dezastru natural.

Grupul Veolia este lider mondial in furnizarea serviciilor de apa, de energie si de salubritate iar in Romania, Veolia furnizeaza servicii de alimentare cu apa potabila si de canalizare, precum si servicii de energie prin Apa Nova Bucuresti, Apa Nova Ploiesti, Veolia Energie Iasi si Veolia Energie Ploiesti.

author avatar
National
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger