AcasăEconomieDupă cereale şi zahăr, Ucraina „inundă” Europa şi cu păsări. Unde a...

După cereale şi zahăr, Ucraina „inundă” Europa şi cu păsări. Unde a început revolta

carne de puiCarne de pui crescută în laborator, pe mesele restaurantelor de lux. SUA a aprobat vânzarea

Importurile din Ucraina dau, din nou, peste cap industria alimentară din România. După scandalul cerealelor, s-au născut tensiuni din cauza cărnii de pui.

Un pui produs în Ucraina costă 3,20 euro față de 7 euro în UE, iar importatorii majori de pui ucainean sunt Ungaria, Slovacia, Polonia și România. De aici, mâncarea ajunge mai departe şi în celelalte state europene. Desigur, producătorii locali s-au enervat din cauza concurenţei neloiale.

Costuri mici de producție în Ucraina

Costul producerii unui pui este legat în principal de hrana acestuia, iar Ucraina are acasă volume mari de cereale. Astfel, costurile lor de producție sunt cu cel puțin 40% mai mici decât in Europa.

Importurile din Ucraina concurează cu sectorul cărnii prelucrate – piept de pui, file de pui sau chiar carne procesată pentru preparate, alimente congelate sau catering, care sunt mai scumpe per kilogram decât un pui întreg.

În paralel cu principalele culturi de cereale, Ucraina s-a concentrat pe creșterea păsărilor încă de la sfârșitul anilor 1990, structurată la fel ca restul agriculturii sale.

Carnea de pui din Ucraina, un pericol pentru sănătate?

Carnea de pui din Ucraina are un mare avantaj: este ieftină. Costurile de producție sunt mici, iar odată cu războiul exporturile nu mai sunt taxate. Dar specialiştii ne avertizează că acest produs alimentar de import ne poate dăuna sănătăţii.

Cum Ucraina nu este stat membru, păsărilor le sunt administrate inclusiv medicamente și furaje care în Uniune nu sunt permise.

Cele mai periculoase sunt tratamentele cu substanțe chimice care fac ca păsările să ia mai ușor în greutate, iar după sacrificare, carnea lor să reziste mai mult la raft.

Regulamentele europene spun clar că nicio companie străină nu poate să vândă alimente în spațiul european dacă nu obține întâi o atestare care să arate că produsele au fost fabricate după standarde stricte de siguranță.

author avatar
Andrei Ștefan
1.368 afisari

19 COMENTARII

  1. Ucrainienii va da mancare ieftina iar romanii se supara. Mergeti si cumparati d-aia scumpa de la UE.

    • Trebuie să fii ori prost, ori rău intenționat că să afirmi că alegerea între două extreme este o soluție!
      AVEM PROPRIA NOASTRĂ PRODUCȚIE tavarisci… N-avem nevoie nici de ucraina, nici de ue.

      • Unde sunt cumetre, produse românești?!?! Inclusiv magazinul unirea vinde produsele din import . Noi nu producem produs finit nu procesam ci vindem materia prima și importam alimente de proasta calitate expirate cancerigene pâine congelata faina ulei mălai carne etc

  2. De nu se spune ca Ucraina are o agricultură bine pusă la punct compactă unită care produce plus valoare economiei, produc produse finite chiar și sub ploaia de rachete . La noi pe timp de pace cu un potențial agricol imens nu ne putem asigura hrana și importam alimente de proasta calitate expirate cancerigene pâine congelata faina ulei mălai carne etc la ce de aruncă cu miliarde de euro anual în agricultură?!? La ce sprijinim acest sector dacă nu aduce plus valoare economiei nu creează locuri de munca bine plătite?!?! Agricultură la noi este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru gaura neagra în bugetul statului. Unde este sectorul zootehnic, unde sunt instalații de irigații, unde sunt fabricile de procesare, unde sunt magazine proprii de desfacere?!?!?

  3. Măi fraților, acolo în țară lui pește prăjit nu e război?…parcă așa zicea mumia vie de la casa albă…
    Dulapul cu umerașe nimic?..
    Lui îi bagă perfuzii coana Getuta în mușchii inghinali!…

  4. pui crescut 40 de zile in hala cu lumina aprinsa non-stop
    „veshnik” cum spun unii
    ca sa manance incontinuu,
    injectat,sedat si sodomizat.

  5. Cine consuma din astia?
    Sunt producatori, in piete cu pui de tara.Doar trebuie sa cunosti cum arata unul.
    Oul e mai ieftin decat la importatori 1 leu, 1,4 lei.Ala cu doua galbenusuri e 2 lei.
    Preturi bune.

  6. Ma, da cine a stabilit ca cerealele si acum puii din SLAVA sant pline de nu stiu ce ??? Noi, cumva ??? Pai, noi nu santem in stare sa cantarim produsele care intra in tara, nu sa le mai si analizam. UE cumva ??? Atunci de ce nu se spune NIET. Totu-i o MINCIUNA. Apropo, stiti ce mi-a spus un vecin de la tara ??? Puii se ingrasa cel mai bine cu hrana pentru caini. Cereale ??? In vise si de unde ??? Pofta buna. Nu puneti botul la prostii. Ai nostri nu misca un deget dar dau pîră pe altii. Hai, nene ca stiu refrenul. Nu-mi plac ukro ca-i cunosc, dar lasati-ma si cu ai nostri.

  7. Ucraina sa plateasca taxe vamale pentru intrarea produselor lor pe piata din UE, si problema ar fi partial rezolvata. De ce permite UE ca Ucraina sa nu plateasca taxe vamale? Faptul ca Ucraina este in razboi nu este un motiv ca sa nu plateasca taxe vamale. UE se autosaboteaza.

  8. Nu va ingrijorati, sluga Adina valean a spus ca comisia europeana va incepe controale asupra tir-urilor ucrainene…….Curios totusi; o natiune in razboi mai are timp sa are, sa semene , sa treiere, sa cresca pasari etc?

  9. Ucraina are totul modificat genetic si tehnologia Diavolului drogat ammerrllocc in agricultura si zootehnie ,tot ce vine de la urkani este gunoaie cu chimicale si steroizi

  10. Uitați-vă la noi în curte ,ex grâul se administrează NPK înainte de semănat, uree în primăvara, azot ulterior în plus îngrășămintele foliare 2 sau 4 administrări. 2 tratamente cu insecticid 2 tratamente cu fungicide împotriva bolilor , erbicide pesticide fungicide foliare cât cuprinde dar nimeni nu vb . La noi totul este cu chimicale.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger