AcasăNewsDupă ce ne-am bâlbâit cu "ba nu e drona, ba e drona...

După ce ne-am bâlbâit cu „ba nu e drona, ba e drona de la ruşi”, SUA ne trimit avioane F-16

Antony Blinken a anunțat că SUA vor trimite avioane de luptă F-16 pentru a consolida misiunile de poliție aeriană în România, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Secretarul de stat a vorbit cu ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, despre ancheta desfășurată de autoritățile din România în cazul resturilor de dronă care au fost găsite pe malul românesc al Dunării, aproape de granița cu Ucraina, anunță Departamentul de Stat, prin purtătorul de cuvânt Matthew Miller.

Avioane F-16, după ce au găsit bucăţi dintr-o dronă

Blinken și Odobescu au discutat și despre securitatea spațiului aerian al României, precum și despre prezența suplimentară a unor aeronave F-16 ale forțelor aeriene ale SUA pentru a consolida misiunea de poliție aeriană a NATO în România.

Secretarul de stat Antony J. Blinken a discutat astăzi cu ministrul român de externe, Luminița Odobescu. Secretarul de stat Blinken și ministrul de externe Odobescu au discutat despre investigația României privind resturile de drone găsite în România, în apropierea graniței cu Ucraina.

Cei doi au discutat despre o cooperare suplimentară pentru menținerea securității spațiului aerian, inclusiv despre o viitoare rotație a unor avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA pentru a consolida misiunea de poliție aeriană a NATO în România.

Secretarul Blinken a afirmat sprijinul nostru neclintit pentru România, aliatul nostru NATO”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Drona era pentru spionaj?

Drona care a fost găsită la Ceatalchioi nu avea încărcătură explozivă și e posibil să fi fost folosită pentru spionaj, conform unor surse care au luat parte la anchetă.

Reamintim că autoritățile române au început o investigație privind resturile de dronă găsite în localitatea Plauru din Delta Dunării. Autoritățile au recunoscut abia miercuri căderea dronei, deși Ucraina anunțase încă de luni dimineață că o dronă rusească ar fi căzut în România.

În acest moment, avioane de luptă din mai multe state membre NATO desfășoară misiuni de poliție aeriană în România pentru a descuraja orice posibilă agresiune aeriană asupra țării noastre.

Pe de altă parte, România va găzdui un centru de antrenament pentru pilotarea avioanelor F-16, la care vor veni inclusiv piloţi ucraineni, iar ministrul Tîlvăr a mulţumit părţii americane pentru sprijinul acordat în avansarea proiectului centrului de pregătire.

„Prin operaţionalizarea acestui centru în Baza 86 Aeriană «Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă», România va oferi un mediu de instruire de înaltă calitate, cu acces la resurse tehnice de ultimă generaţie nu doar pentru piloţii români, ci şi pentru cei din statele aliate şi partenere, inclusiv Ucraina”, a arătat ministrul apărării.

author avatar
Andrei Ștefan
1.705 afisari

18 COMENTARII

  1. ROU primeste avioane adevarate sa-si apere frontiera , probabil ca nu are suficiente. Daca nu are, cum face de instruieste pilotii pt acest supertip de nava ?!?

  2. Deci nu stiu cum se fac planurile Otan dar alea sunt avioane de vanatoare si nu avioane de doborat drone. Nu stiu cum e bratul ala am inteles ca bratul Chila are o zona romaneasca de maxim 100 de km. Aia are bataie spre mare iar cu 2 Skynex ai acoperit zona romaneasca si nu te mai doare capul daca o drona se abate la mai putin de 5 km de bratul romanesc.

  3. Deci nu stiu cum se fac planurile Otan dar alea sunt avioane de vanatoare si nu avioane de doborat drone. Nu stiu cum e bratul ala am inteles ca bratul Chila are o zona romaneasca de maxim 100 de km. Aia are bataie spre mare iar cu 2 Skynex ai acoperit zona romaneasca si nu te mai doare l daca o drona se abate la mai putin de 5 km de bratul romanesc.

  4. Deci nu stiu cum se fac planurile Otan dar alea sunt avioane de vanatoare si nu avioane de doborat drone. Nu stiu cum e bratul ala am inteles ca bratul Chila are o zona romaneasca de maxim 100 de km.

  5. Deci nu stiu cum se fac planurile Otan dar alea sunt avioane de vanatoare si nu avioane de doborat drone.

  6. La fel poti sa acoperi zona dintre porturi cu doar 2 Ghepard oblic.
    Ai trecut la mai putin de 5 km de spatiul Ro ai tras nu te mai gandesti pe unde cad resturi o sa cada in spatiu Ukrain…Acolo prin consens in zona porturilor evacuezi civili e atat de simplu…

  7. Simona Maierean, prima femeie pilot comandant de …
    DefenseRomania.ro
    https://www.defenseromania.ro › simona-maierean-pri…
    26 iun. 2020 — Piloți F-16 se pregătesc pentru decolare în timpul unui exercițiu de antrenament. Sursa. Statele Unite oferă un nou răspuns despre pregătirea …

    -kakayia iznenada
    e „operatiunea mortul”,
    cum spune Cristoiu.

  8. Simona Maierean, prima femeie pilot comandant de …
    DefenseRomania.ro
    https://www.defenseromania.ro › simona-maierean-pri…
    26 iun. 2020 — Piloți F-16 se pregătesc pentru decolare în timpul unui exercițiu de antrenament. Sursa. Statele Unite oferă un nou răspuns despre pregătirea …

    -kakayia iznenada
    e „operatiunea mortul”,
    cum spune Cristoiu.

  9. S-au gasit ramasitele inainte sau dupa ce militarii au securizat zona? Daca inainte, inseamna ca evidenta a fost intai plantata apoi constatata. Daca dupa, evidenta a fost intai constatata apoi plantata. Detaliu relevant pentru modul de actiune, deznodamantul e acelasi

  10. La ce ne-a aratat jurnalistii B1 la tv ne trebuie o noua armata verificata inspectata renovata si modernizata!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger