AcasăNewsDupa CANICULA, vin VIJELII: AVERTIZARE meteo de vreme instabila

Dupa CANICULA, vin VIJELII: AVERTIZARE meteo de vreme instabila

(foto: manager.ro)

Meteorologii informeaza, duminica dimineata, ca dupa zilele caniculare urmeaza un interval cu ploi, vijelii si grindina. Astfel, in perioada 15 iulie, orele 15- 16 iulie, ora 2, instabilitatea atmosferica se va accentua in majoritatea regiunilor tarii.

Vremea se va schimba in urmatoarele ore. De la canicula, la ploi si furtuni (foto: manager.ro)

Dupa o zi de duminica ce se anunta de-a dreptul de foc, cu temperaturi de pana la 41 de grade si disconfort termic accentuat, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) avertizeaza ca din aceasta dupa-amiaza vremea se schimba. Mai exact, de pe 15 iulie, orele 15, intra in vigoare mesajul emis de meteorologi, care au anuntat ca pana luni seara instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in majoritatea regiunilor. Aceasta instabilitate se va manifesta prin intensificari ale vantului, ce vor lua trecator aspect de vijelie, descarcari electrice frecvente si caderi de grindina, pe arii restranse.

Totodata, specialistii ANM spun ca vor fi si averse, izolat torentiale, iar cantitatile de apa vor depasi local 20…30 l/mp, in special in Moldova si zona montana. De asemenea, meteorologii informeaza ca in cursul zilei de luni, vremea se va racori in toata tara. Temperaturile vor scadea sub pragul de canicula, iar valori de 35-36 de grade se vor inregistra doar izolat, in sudul extrem al tarii.

420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger