AcasăNewsDupa 7 ore de eforturi, grupul blocat in pestera din Alba a...

Dupa 7 ore de eforturi, grupul blocat in pestera din Alba a fost scos la suprafata

A fost o interventie pe care specialistii au considerat-o „extrem de dificila”, la finele careia 9 adolescenti si doi adulti au fost readusi cu bine la suprafata, dupa ce au ramas blocati intr-o pestera din judetul Alba.

Atat cei 9 tineri cu varste intre 15 si 17 ani, cat si cei doi adulti care ii insoteau isi vor aminti, cu siguranta, multa vreme de aventura prin care au trecut, deunazi, in timp ce vizitau pestera Huda lui Papara.Dupa ce o viitura a inundat intrarea in pestera in care se aflau, cei 11 s-au vazut nevoiti sa ceara ajutor. Iar in sprijinul lor au intervenit cat s-a putut de repede atat pompierii din Alba, cat si colegi de-ai lor de la alte patru inspectorate pentru situatii de urgenta – Arad, Hunedoara, Cluj si Mures. La fata locului au ajuns si mai multi salvamontisti.

Cu totii au facut tot ce le-a stat in putinta, astfel incat grupul sa fie scos cat mai repede de la ananghie. Incidentul a avut loc luni dupa-amiaza, in jurul orei 15, iar operatiunea de salvare s-a incheiat cu mult dupa lasarea intunericului. Nu mai putin de sapte ore s-au straduit, asadar, specialistii, inainte de a-i aduce – cu bine- pe toti cei 11 la suprafata. Din fericire, nicio persoana nu a avut nevoie de ajutor din partea medicilor.

sursa foto: speologie.org

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger