AcasăDuminica iertarii, ziua care precede intrarea in Postul Pastelui

Duminica iertarii, ziua care precede intrarea in Postul Pastelui

Credinciosii ortodocsi cinstesc pe 26 februarie Duminica izgonirii lui Adam din rai, numita si Duminica iertarii. Acesta este ziua care precede intrarea in Postul Sfintelor Pasti, in care se lasa sec de branza si oua.

(foto: bizantina.ro)

Duminica Lasatului Sec, ziua care anunta intrarea in Postul Sfintelor Pasti, a fost numita de Sfintii Parinti Duminica iertarii. Mesajul transmis credinciosilor este acela ca nimeni nu trebuie sa intre in post daca nu este impacat cu semenii sai, potrivit Crestin Ortodox.

In biserici, dupa oficierea Vecerniei, preotii se pleaca in fata credinciosilor, cerandu-si iertare in fata acestora, iar la randul lor, credinciosii isi cer iertare, plecandu-se in fata parintilor slujitori, sarutand crucea din mana preotilor. Conform obiceiului, credinciosii se imbratiseaza apoi, cerandu-si iertare unul de la altul.

Cititi in intregime AICI.

2.029 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Au apărut primele cireşe pe tarebele din pieţele noastre. Te uiţi şi pleci! Preţul, prohibitiv

Pe tarebele pieţelor din Oradea au apărut primele cireşe din anul 2024. Sunt de import, din America de Sud, iar preţul este unul prohibitiv.O...

Sateliții kamikaze

Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei în 24 februarie 2022. Tot atunci Rusia a început o operațiune spațială:  a efectuat o serie de lansări...