AcasăNewsDuminica, 15 iulie, cea mai calda zi din vara lui 2012. Temperaturile...

Duminica, 15 iulie, cea mai calda zi din vara lui 2012. Temperaturile vor ajunge si la 41 de grade!

Duminica se vor atinge, in sudul tarii, aflat sub averizare COD PORTOCALIU DE CANICULA, chiar si 41 de grade Celsius! Ceea ce inseamna ca aceasta este cea mai fierbinte zi de vara a anului 2012. Specialistii va recomanda sa evitati sa stati foarte mult in soare la orele pranzului si sa beti cat mai multa apa.

Inca de la primele ore, ziua de duminica se anunta una extrem de calduroasa. Vantul abia daca adie, iar asfaltul din Bucuresti e deja foarte incins. Meteorologii au anuntat pentru aceasta zi, in sudul tarii – cea mai mare parte a Olteniei si a Munteniei – aflat deja sub COD PORTOCALIU de canicula, ca temperaturile maxime vor fi de pana la 39 – 41 de grade, iar disconfortul termic deosebit de accentuat.

Situatia se va schimba din aceasta dupa-amiaza, informeaza specialistii ANM. Treptat, in majoritatea zonelor tarii vremea va deveni instabila, vor aparea vijelii, ploi cu grindina si descarcari electrice si temperaturi mai scazute decat in ultimele zile.

Dupa CANICULA, vin VIJELII: AVERTIZARE meteo de vreme instabila

Insa pana ca gradele din termometre sa revina la normalul pentru aceasta perioada, mai aveti de suportat cateva ore bune cu temperaturi foarte ridicate. In tot acest timp e bine sa respectati recomandarile Ministerul Sanatatii si ale medicilor, care sfatuiesc populatia sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18, sa consume multe lichide, fructe si legume. De asemenea, va este recomandat sa evitati consumul bauturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate, in perioada in care sunt prognozate temperaturi extreme.

576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger