AcasăNewsDublarea alocatiilor pentru copii, la un pas de a fi aprobata

Dublarea alocatiilor pentru copii, la un pas de a fi aprobata

Plenul Camerei Deputatilor a votat, miercuri, in favoarea dublarii alocatiilor pentru copii.

UPDATE: Parlamentarii au dat, miercuri dupa-amiaza, votul final pe amendamentul care propunea ca alocatiile pentru copii sa se dubleze, de la 42 la 84 de lei. Au fost peste 300 de voturi in favoarea dublarii alocatiilor pentru copii si niciun vot impotriva. Legea urmeaza a fi promulgata de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Premierul Victor Ponta sustine ca votul atat de clar incat „trebuie sa ne conformam. Insa trebuie sa mentinem aceasta masura cel putin si in 2016”. Alina Gorghiu, co-presedintele Partidului National Liberal, s-a laudat ca masura a fost una impusa de PNL si aprobata „cu sprijinul puterii”.

 

Conform amendamentului, alocatia pentru copii ar urma sa ajunga la 84 de lei, iar alocatia pentru copiii cu dizabilitati ar urma sa ajunga la 200 de lei.

Amendamentul a fost aprobat cu 98 de voturi „pentru” si 77 de voturi „impotriva”. Totusi, votul plenului nu este unul cu caracter definitiv, amendamentul urmand a fi discutat si in Camera Deputatilor, cel mai probabil miercuri dupa-amiaza.
Premierul Victor Ponta s-a declarat incantat de aparitia unui asemenea amendament, dar sustine ca „avem nevoie de 1,8 miliarde anul pentru a sustine dublarea alocatiilor pentru copii. Iar cei care au facut amendamentul, nu au oferit indicatii de unde putem face rost de acesti bani. Tot noi trebuie sa vedem de unde taiem”.

Victor Ponta este de parere ca „gasim finantare pentru anul acesta si poate pentru la anul, dar dupa aia ce se intampla? Domnii de la PNL vor sa ne lase numai pe noi la Guvernare. De unde vor taia? Eu doar imi fac datoria de a informa, asa cum prevede Constitutia”.

author avatar
Cristi Ionita
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger