AcasăNewsDubai, primul oras cu taxiuri zburatoare

Dubai, primul oras cu taxiuri zburatoare

Petrodolarii fac casa buna cu societatea high-tech

Autoritatile emiratului au inceput  testul  unui nou vehicul zburator, fara un echipaj uman, menit sa faca parte din primul serviciu de drone din lume care va fi folosit in taximetrie.

Petrodolarii fac casa buna cu societatea high tech

Compania germana Volocopter este constructorul taxiului zburator, in fapt un elicopter cu doua locuri, ce are deasupra cabinei un inel de mari dimensiuni, pe a carui circumferinta sunt montate 18 elice. Deocamdata aparatul are o durata maxima de zbor de 30 de minute si, pentru siguranta, este echipat cu o baterie de rezerva si doua parasute. Nemtii au insa rivali, gigantul Airbus vrea sa lanseze un taxi zburator autonom in 2020, aceleasi intentii le au Kitty Hawk(un startup sprijinit de Larry Page, cofondatorul Google) si Uber.

Totusi, Volocopter pare a fi preferata arabilor: dupa declaratia lui Alexander Zosel, cofondatorul companiei, „Vom arata fapte, nu viziuni”, testul inaugural a fost realizat in cadrul unei ceremonii organizata in onoarea lui Hamdan bin Mohammed, printul mostenitor din Dubai. „Incurajarea inovatiei si adoptarea celor mai noi tehnologii contribuie nu doar la dezvoltarea tarii, ci si la construirea unor poduri spre viitor”, a spus diplomat seicul Hamdan. Ambitiile Emiratelor Arabe Unite nu se opresc aici. Dubaiul, tara unde s-au introdus deja in ciculatie garnituri de metrou cu sistem de conducere automat si primele prototipe de roboti-politisti, are de gand sa trimita pe Marte o sonda fara echipaj uman, pana in anul 2021, o prima misiune spatiala a unui stat din lumea araba.

author avatar
Bogdan Borcea
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger