AcasăNewsDSP a amendat 120 de persoane pentru nerespectarea autoizolării

DSP a amendat 120 de persoane pentru nerespectarea autoizolării

Cheltuielile curente si taxele inghit aproape 90% din venituri

Dacă la primele ore ale zilei de marți oficialii anunțaseră – în contextul înmulțirii cazurilor de COVID-19 în România – că numărul dosarelor penale întocmite pentru zădărnicirea combaterii bolilor ajunsese la 41, mai nou aflăm că s-au dat și amenzi pentru nerespectarea măsurii de autoizolare dispusă de autorități în cazul persoanelor care revin în țară din zone de risc.

Grupul de Comunicare Strategică informează că inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au dat amenzi în valoare de 1.835.000 lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea autoizolării. „Cele mai multe amenzi au fost aplicate de către inspectorii sanitari din Neamț și Hunedoara, câte 12 amenzi în fiecare dintre aceste județe, cu valoare de 210 000 lei (NT) respectiv 134 000 lei (HD)”, transmite GCS.

Sursa citată reamintește, totodată, că „reamintim că, în cazul în care o persoană călătorește într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus din zonele de risc rosie/galbenă, la revenirea în țară ramane obligatoriu în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia.”

98 afisari

1 COMENTARIU

  1. In cazul in care din zonele galbene revine doar o persoana din familie, prin izolarea la domiciliu împreuna cu familia risca sa îmbolnăvească si restul persoanelor din familie. Izolarea trebuie făcută intr-o alta locație unde nu sunt oameni, nu la domiciliu.
    Practic, in loc sa avem 1 persoana izolata vom avea 3-6 persoane. Cine raspunde dacă persoana care se întoarce din străinătate e bolnava si-ii îmbolnăvește si pe ceilalți membri ai familiei?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger