AcasăNewsDSK pledeaza nevinovat. Un reportaj cu sufletul la gura (VIDEO)

DSK pledeaza nevinovat. Un reportaj cu sufletul la gura (VIDEO)

Dominique Strauss-Kahn si sotia sa, Anne Sinclair, parasesc tribunalul dupa audiere. Foto: Le Figaro

Doar patru minute a durat infatisarea fostului director FMi in fata tribunalului penal din New York. Dominique Strauss-Kahn a pledat nevinovat fata de cele sapte capete de acuzare, dintre care cel mai grav  este „delict sexual de gradul unu”, pentru care risca pana la 25 de ani de inchisoare. Alegerea lui DSK deschide cale unui proces in fata juratilor, in care el va trebui sa o infrunte pe camerista Nafissatou Diallo, presupusa victima. Iata filmul evenimentelor, relatat de Le Figaro:

Dominique Strauss-Kahn si sotia sa, Anne Sinclair, parasesc tribunalul dupa audiere. Foto: Le Figaro

Dominique Strauss-Kahn, insotit de sotia sa, si inconjurat de doi gardieni, a fost intampinat in fata tribunalului de huiduielile unui grup de femei imbracate in cameriste.

[youtube]WGRJPQTR7GM[/youtube]

In sala de judecata intra William Taylor, avocatul lui Strauss-Kahn, care se saluta amical cu procurorul. Sapte locuri din primul rand au fost rezervate apropiatilor acuzatului. In sala intra si vice-consulul Frantei, dupa care intra si celalalt avocat al lui DSK, Benjamin Brafman. In sala de judecata, desi situata la etajul al 13-lea al cladirii, tot se aud strigatele „cameristelor”.

Anne Siclair, sotia acuzatului intra in sala si se asaza in primul rand. Locul ei este pe aceeasi banca cu avocatii lui Nafissatou Diallo. Langa Sinclair sta una dintre fetele lui Dominique Strauss-Kahn, Vanessa.

In sfarsit, isi face aparitia in sala si acuzatul. Este salutat de cei doi avocati. Potrivit corespondentului Le Figaro, Dominique Strauss-Kahn priveste lung la deviza „In God We Trust” (Avem incredere in Dumnezeu). Mai trebuie sa vina doar judecatorul Michael Obus.

Asistenta se ridica in picioare: intra judecatorul. Cele sapte capete de acuzare care i se aduc lui DSK sunt citite de o grefiera. Apararea cere sase saptamani de ragaz.

Judecatorul i se adreseaza direct lui Strauss-Kahn, intrebandu-l cum vrea sa pledeze. DSK se ridica in picioare si spune in engleza: „Not guilty” (nevinovat). Judecatorul il informeaza ca trebuie sa ramana la dispozitia justitiei americane. Fostul sef al FMI aproba din cap.

Dupa numai patru minute, audierea se termina si sala este evacuata. Dominique Strauss-Kahn si Anne Sinclair parasesc repede cladirea tribunalului.  Data viitoarei audieri a fost fixata pe 18 iulie, la ora locala 14. Nu este inca limpede cine va fi audiat.

[youtube]xAXN0rJqQgY[/youtube]

Avocatul Ben Brafman declara la iesire ca „nu exista elemente care sa arate ca a existat constrangere”, in ciuda a ceea ce afirma presupusa victima. Deci, strategia apararii pare sa fie a demonstra ca a existat o relatie consimtita. „Repetam ca nu exista nici un element care sa demonstreze ca a avut loc un viol”, a insistat avocatul.

In fata tribunalului, avocatii lui Nafissatou Diallo organizeaza o conferinta de presa. Kenneth Thomas explica cum clienta sa, „o femeie demna si respectabila”, este traumatizata si „nu  mai poate munci”. „Va veni in fata acestui tribunal, se va aseza in boxa martorilor, si va spune lumii intregi ce i-a facut Dominique Strauss-Kahn(…) A fost o agresiune sexuala teribila.”

 

author avatar
Adrian Patrusca
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger