AcasăNewsDSK ar putea fi plasat in arest preventiv, in urma acuzatiilor de...

DSK ar putea fi plasat in arest preventiv, in urma acuzatiilor de proxenetism

Dominique Strauss-Kahn va fi audiat, marti, de anchetatori la Lille (nordul Frantei), intr-un caz de proxenetism cunoscut ca afacerea Carlton si nu este exclus ca el sa fie plasat in arest preventiv.

DSK a fost convocat marti, 09.00 (08.00 GMT), la audieri in fosta cazarma a jandarmeriei din Lille, a adaugat sursa AFP, confirmand astfel o informatie aparuta anterior pe site-ul de internet al cotidianului regional La Voix du Nord.

Fostul ministru socialist ar putea fi asistat de un avocat pe timpul aflarii in custodia politiei, care ar putea dura pana la 48 de ore, au precizat surse apropiate dosarului. Citatia a venit la sfarsitul saptamanii la domiciliul parizian al lui DSK.

Numele fostului favorit la cursa prezidentiala din Franta a fost citat acum cateva luni in acest dosar de proxenetism si abuz de bunuri sociale implicand oameni de afaceri si reprezentanti ai fortelor de ordine. Potrivit anchetei, DSK a participat la oganizarea unora dintre ele. Mai multe persoane au fost deja inculpate in aceasta afacere.

DSK a cerut in mod repetat sa fie audiat pentru a se putea apara in acest caz. El ar putea fi audiat ca martor sau plasat in custodia politiei, dar ar putea sa beneficieze de prezenta unui avocat inca de la inceput.

author avatar
Ciprian Purice
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger