AcasăNews”Drumețim” pe unde vrem noi, că nu ne puteți opri!

”Drumețim” pe unde vrem noi, că nu ne puteți opri!

Iohannis și executanții lui au reușit să bage toate localitățile în carantină. Starea de alertă, așa cum anticipam, este mult mai rea decât starea de urgență. Un singur lucru ne-a mai rămas: să ne folosim de măsurile lor represive și să ”drumețim” care pe unde, că doar nu ne-o impune președintele și traseele.

S-au deschis parcurile și curțile bisericilor, nu și cimitirele, și putem să ieșim din localitate doar cu declarații ca să ”drumețim”, să vânăm și să pescuim. Cam acestea sunt toate relaxările. Pentru fiecare relaxare însă, au apărut alte câteva restricții și măsuri represive. Prima și cea mai importantă este masca pe figură obligatorie în magazine, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă. În ce privește locul de muncă, este interesant de văzut cam câte apeluri la 112 se vor înregistra pentru angajații sufocați opt ore cu măștile care le blochează oxigenarea completă. Urmează spațiile de 4 metri pentru fiecare persoană și doi metri obligatorii între clienții magazinelor, fapt care va crea cozi uriașe la intrarea în spațiile comerciale, măsură care nu a existat în cele două luni de stare de urgență. Mai mult, operatorii economici din sectorul comercial vor fi obligați să măsoare temperatura corporală a fiecărui client care intră în magazin. Și, poate cea mai oribilă restricție, este interdicția părăsirii localității. Pe scurt, ca să poți părăsi localitatea trebuie să mergi la pescuit sau în drumeții. O anomalie uriașă, încă în vigoare la momentul scrierii articolului, este interdicția de a părăsi localitatea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Chiar dacă vor interveni să remedieze acest lucru, cei din Guvern au dat încă o dată dovadă de incompetență și iresponsabilitate, carantinând, astfel, toate localitățile din țară. Cu familia aflată în altă localitate te poți întâlni doar dacă ai un eveniment de genul botez, nuntă sau deces, altfel, vizitele nu sunt permise. Și, ca să prevină protestele care s-au extins deja în Europa și în Statele Unite, mitingurile, demonstrațiile și întrunirile în spații deschise au fost interzise. Mai mult, pentru a se asigura că îi va învrăjbi pe români și îi va transforma în turnători profesioniști, pe lângă mesajele alarmiste și inducerea spaimei prin invocarea morții în cazul nerespectării obligației de a purta masca de protecție, autoritățile și-au arogat dreptul, prin Hotărâre de Guvern, să carantineze zone, clădiri și localități în mod absolut discreționar.

Cum contracarăm abuzurile

Din nou sub amenințarea amenzilor usturătoare, românii vor fi obligați să îndure încă 30 sau 60 de zile de restricții majore. Există însă metode de a ne lua înapoi câte un dram din libertatea arestată de președintele Iohannis și de Guvernul Orban. La punctul 8 al noii declarații pe propria răspundere, necesară pentru ieșirea din localitate, este permisă deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane. Dacă nu avem o undiță pe care să o plimbăm permanent în mașină, putem invoca drumeția. Pentru că, din fericire pentru noi, putem drumeți pe unde vrem, în pădurile din orice localitate din țară, pe munții din orice județ, pe pajiști și câmpii, pe dealuri, pe malul mării, în principiu, cam peste tot. Iar președintele și guvernul lui nu ne pot interzice acest lucru, pentru că încălcarea libertății ar fi mult prea flagrantă. Și, în orice caz, ar mai fi nevoie de o altă hotărâre de guvern cu câteva mii de pagini în care să ni se indice locurile în care avem voie să ”drumețim” sau, dacă aleg varianta scurtă, să se impună o distanță maximă pe care o putem atinge față de localitatea de domiciliu. Mai norocoși vor fi cei care dețin alte proprietăți în afara domiciliului, căci aceștia se vor putea plimba liniștiți între case bifând punctul 5, cel referitor la îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
768 afisari

3 COMENTARII

  1. Unii jurnalisti si-au luat unditele si au iesit la pescuit fraieri , sunt sanse sa umple minciogul …..

  2. Da zidu de la Târgoviște mai e în picioare? Că s-ar putea sa fie folosit din nou de poporul român! Pe pielea cui,cred că e f.evident!

    • F.evident , cine a fost aproape 25 de ani la guvernare in ultimii 30 de ani si si-au umflat buzunarele ? Care partid are cei mai multi penali si manglitori ? Cine a vandut inteprinderile ceausiste si industria romaneasca la pret de fier vechi ? Cine a tinut in bezna si lipsa de educatie poporul roman ? Cine a promis 8 spitale regionale in 2016 si n-a construit nici unul ? Cine a lasat visteria goala in noiemrie 2019 ? Cine are interes ca Romania sa nu progreseze si se inconjoara de analfabeti functional ? Da , zidul de la Targoviste este mult prea bland pentru asemenea nemernici !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger