AcasăNewsDrum județean surpat în Prahova, ca urmare a ploilor. Restricții de circulație...

Drum județean surpat în Prahova, ca urmare a ploilor. Restricții de circulație – FOTO

Drum județean surpat în Prahova, ca urmare a ploilor. Restricții de circulație - FOTO (sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Prahova)

Ploile abundente din ultima perioadă au produs inundații și numeroase pagube materiale.

Au apărut probleme pe o porțiune a unui drum județean din Prahova, ca urmare a vremii rele și a ploilor din ultima perioadă. Zona a fost semnalizată, iar șoferilor li s-a atras atenția că au fost impuse restricții la nivel de trafic.

(sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Prahova)

”Circulația pe DJ 219 a fost restricționată pe banda de circulație Zâmbroaia – Predeal Sărari, din cauza unei alunecări de teren care a afectat drumul județean pe o lungime de aproximativ 12 metri. Evenimentul a fost înregistrat ca urmare a precipitațiilor însemnate cantitativ, căzute în ultima perioadă”, din câte s-a anunțat încă de duminică seară, din direcția Consiliului Județean Prahova, via Facebook.

(sursa foto: Facebook/Consiliul Județean Prahova)

Până la remedierea situației, traficul în zonă a fost restricționat, desfășurându-se, alternativ, pe un singur sens. Iar în zonă au fost montate deja balize și elemente de semnalizare, pentru a se marca problema apărută la nivel de carosabil.

Mai mult, conform aceleiași surse, în cursul zilei de luni, 21 iunie, se vor lua și alte măsuri de siguranță, și anume vor fi montați parapeți, pe întreaga lungime a zonei afectate. De asemenea, urmează să se facă ”și expertiza tehnică, imediat cum condițiile meteo o vor permite, pentru a întreprinde toate demersurile necesare în vederea reabilitării drumului și redării integrale a circulației rutiere, în condiții optime”.

Restricții anunțate și pe alte drumuri

În tot acest context, e de precizat faptul că, în dimineața zilei de luni, 21 iunie, reprezentanții Centrului Infotrafic au anunțat că fuseseră instituite restricții pe două drumuri naționale, într-unul dintre cazuri fiind vorba despre o surpare a terasamentului.

Și anume:

”- DN 13E, km. 39+769 de metri, loc. Reci, județul Covasna, nivelul râului Negru a ajuns la suprastructura podului, astfel că traficul autovehiculelor peste 3,5 tone este restricționat. Se poate circula pe următoarea rută ocolitoare: intersecția DN 11 cu DN 13 (sensul giratoriu Reci) – DN 11 Moacșa – DJ 121A Let – intersecția DJ 121A/DN 13E (km. 47+150 de metri);

– DN11 Bacău-Onești, km. 168+232 metri, în afara comunei Măgura, județul Bacău, pe o suprafață de aprox. 100 metri s-a surpat terasamentul și a apărut o diferență de nivel a carosabilului. Se circulă doar pe sensul către Bacău, prin semaforizare”.

Premierul Cîțu anunță HG pentru ajutoare

De altfel, ca urmare a problemelor cauzate de vremea rea, premierul Cîțu a avut, duminică, 20 iunie, o videoconferința cu prefecții, în sistem online, în care a cerut mobilizare, pentru a veni în sprijinul oamenilor. ”Este nevoie de implicarea tuturor prefecţilor. Trebuie să mergeţi pe teren, acolo unde este nevoie de dumneavoastră”, a cerut șeful Guvernului.

Mai mult, Florin Cîțu a precizat că se pregătesc ajutoare pentru persoanele afectate de vremea rea. ”Aş vrea să anunţ acum o hotărâre de guvern, pentru a vă ajuta în acest demers şi pentru a vă asigura că ajutoarele de urgenţă ajung la persoane care au nevoie. (…) Această hotărâre de guvern stabileşte sume fixe, în funcţie de gradul de afectare al gospodăriilor şi evident, cadrul pentru acordarea ajutoarelor”, a declarat Cîțu. VEZI MAI MULTE AICI. 

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger