AcasăNewsDRP organizează consultări interinstituționale și cu mediul asociativ. Secretarul de stat Cârciu,...

DRP organizează consultări interinstituționale și cu mediul asociativ. Secretarul de stat Cârciu, gazda evenimentului din 2 noiembrie

(sursa foto: Facebook/Gheorghe Cârciu)

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) organizează consultări interinstituționale și cu mediul asociativ. Miercuri, 2 noiembrie, urmează să aibă loc în București un eveniment în format hibrid – cu participare fizică, dar și online.

Astfel, DRP transmite că invită la dialog atât reprezentanții instituțiilor publice, cât și pe cei ai mediului asociativ românesc, printr-o primă consultare în legătură cu documentele strategice pentru elaborarea unei noi Strategii Naționale pentru Românii de Pretutindeni.

Secretarul de stat Cârciu, gazda evenimentului de miercuri

(sursa foto: dprp.gov.ro)

Ce presupune această strategie și ce perioadă e avută în vedere? Răspunsul vine de la DRP. „Strategia Națională pentru Românii de Pretutindeni este documentul de politici publice în care se regăsesc obiectivele, direcțiile de acțiune și măsurile previzionate pentru perioada 2023 – 2026, în sprijinul românilor de pretutindeni și adaptate la nevoile curente ale comunităților istorice și ale diasporei de mobilitate, în vederea păstrării, afirmării și promovării identității românești”, se menționează într-un comunicat de presă transmis marți, în prima zi a lunii noiembrie.


Conform anunțului DRP, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, va fi gazda evenimentului ce se va desfășura în data de 2 noiembrie, în format hibrid (participare fizică și online), având ca obiectiv general „dezvoltarea la nivelui DRP a unui set de instrumente de planificare strategică prin fundamentarea unei noi Strategii pentru Românii de Pretutindeni”.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni precizează, în acest context, faptul că „desfășoară la acest moment proiectul „Cadrul strategic pentru dezvoltarea infrastructurii politicilor publice derulare de DRP”, cod SIPOCA 730, cod MySMIS 130070, proiect finanțat atât din fonduri europene, cât și resurse proprii.”

author avatar
Andrei Coman