AcasăNewsDronele iraniene survoleaza Irakul

Dronele iraniene survoleaza Irakul

Dronele Teheranului supravegheaza teritoriul irakian pentru a depista activitatile SIIL

Un inalt oficial american a declarat, la Bruxelles, ca Iranul ofera asistenta materiala militara guvernului de la Bagdad, si survoleaza largi zone irakiene folosidu-se de drone lansate de pe un aeroport din apropiere de Bagdad, scrie The New York Times.

Dronele Teheranului supravegheaza teritoriul irakian pentru a depista activitatile SIIL

In plus, Teheranul a desfasurat si o unitate specializata in interceptarea comunicatiilor. Toate aceste noi actiuni se adauga eforturilor de sustinere a guvernului condus de Nuri Kamal al Maliki. Nu cu mult timp in urma, Teheranul a trimis in Irak un detasament de ofiteri a caror misiune era de a inrola in armata irakiana a mai mult de 2000 de militanti siiti din sudul Irakului. Demnitarul american a mai dezvaluit ca avioane de transport iraniene aterizeaza de doua ori pe zi la Bagdad si aduc provizii, dar si material militar, de regula munitie. La un singur zbor, in Irak sunt lasate circa 70 de tone de materiale destinate eforturilor militare indreptate impotriva trupelor Statului Islamic pentru Irak si Levant. Toate actiunile iraniene s-au derulat dupa sosirea contingentului de 300 de consilieri militari americani la Bagdad si par sa fi avut suportul tacit al Washingtonului.

Raiduri ale aviatiei militare siriene in Irak, soldate cu 57 de morti si 120 de raniti

Avioane de vanatoare siriene au atacat, miercuri, pozitii ale insurgentilor sunniti din provincia irakiana Anbar, provocand moartea a 57 de civili si ranirea altor 120, anunta autoritatile regionale irakiene citate de CNN. Sabah Karkhout, presedintele Consiliului provincial din Anbar, a declarat pentru CNN ca avioanele de vanatoare erau in mod sigur siriene, avand inscriptionate culorile drapelului national sirian.

author avatar
Catalin Dumitrescu
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger