AcasăNewsDrone rusești ar fi căzut pe teritoriul României - spune Ucraina. Reacția...

Drone rusești ar fi căzut pe teritoriul României – spune Ucraina. Reacția categorică a MApN

sursa foto: Rost Rybak/X (Twitter)

Ministerul Apărării, condus de către Angel Tîlvăr, a reacționat, luni, la o informație vehiculată de un oficial de la Kiev. Cum că drone rusești ar fi căzut pe teritoriul României, în timpul atacului de azi-noapte din zona Dunării, din apropiere de portul Izmail.

„Ministerul Apărării Naționale infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României.

Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României”, a transmis MApN, luni, 4 septembrie, într-un comunicat de presă.

Conform precizărilor instituției conduse de către Tîlvăr,Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.

Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”.

Ce anunțase purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe

Agenția Reuters a preluat o declarație a purtătorului de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, potrivit căruia drone rusești au căzut și au explodat pe teritoriul românesc în timpul atacului de azi-noapte, din zona Dunării.

„Potrivit serviciului ucrainean de pază a frontierei de stat, noaptea trecută, în timpul unui atac masiv al Rusiei în apropiere de portul Izmail, (drone) Shahed rusești au căzut și au explodat pe teritoriul României”, a scris acesta pe Facebook.

author avatar
Andrei Coman
454 afisari

8 COMENTARII

  1. jegosi de ucrainieni condusi de cea mai mare sluga a intunericului si de cel mai mare mincinos al lor: zelenski.
    sălbatici si mincinosi. cu asa vecini, nu este intamplator ce pățesc de la rusi.
    autoritatile române spun ca nu, salbaticii o tin pe-a lor.
    baaa, nu ne bagam in macelul vostru nici de-ar cadea si 100 de drone, de adevaratelea pe teritoriul românesc.
    voi cu salbaticia voastra si cu alti salbatici de americani ati adus razboiul aproape de granitele noastre.
    faceti razboi pana la ultimul ucrainian, n-aveti decat, daca atat va duce capul.
    noi insa vom fi neutri pentru ca ne-au fript odata rau de tot si rusii si americanii.

    • Porcii betivi de ucrainieni nu stiu cum sa externalizeze conflictul. Bah Zelenski a cazut ma-ta cu p i zd a aia ridata fix in p u la mea . normal- pe teritoriul Romaniei.Eu sunt obisnuit cu budune batrane dar asta a lu’ mata chiar pitea a pisat.

  2. In gura ta, clona a lui Barbu Gh.! Redactia, de ce il lasati sa posteze astfel de comentarii foarte lungi, care ingreuneaza citirea si postarea unor alte comentarii utile?

  3. Bai barbule, bai gaozarule, lasa mai usor cu pilitura, sau cu trasul de faina pe nas !! Ha ha ha 🙂 mai bine emigrezi pe g4media, libertatea, sau adevarul, stii tu, site-urile acelea kazemate de nazisti, care sustin nazistii pitikului nazist din Kievul azovist-banderist, acolo e de tine, bai kretinule !! Ha ha ha 🙂 Nimeni nu te baga in seama, bai pakaliciule, mai bine iti pui streangul de gat, s anu suferi prea mult !! ha ha ha 🙂 Sau, poate vine, balestinianul de arahat, si te salveaza de tot !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger