AcasăNewsDrepturile utilizatorilor de telefonie mobila

Drepturile utilizatorilor de telefonie mobila

Aveti unul sau mai multe celulare si sunteti abonati la o firma de telefonie mobila sau aveti cartele preplatite? Trebuie sa stiti ca, indiferent de situatie, aveti drepturi, iar operatorul, obligatii.

Posesorii de celulare isi pot schimba operatorul de telefonie intr-o singura zi, cu pastrarea numarului vechi

Drepturile utilizatorilor de telefonie mobila decurg din Decizia Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii  (ANCOM) nr. 77/2009, privind obligatiile de informare a utilizatorilor finali de catre furnizorii de servicii de comunicatii. Potrivit AvocatNet, inainte de a semna contractul de abonament sau de a achizitiona cartela preplatita, trebuie sa primiti informatii despre:

– planul tarifar ales;

– tarifele pentru apelurile nationale/internationale, pentru cele efectuate in orele de varf sau in afara orelor de varf, cu indicarea intervalelor orare;

– durata minima a contractului, daca este cazul, precum si conditiile de incetare a contractului inainte de termen si penalitatile aplicabile.

Aveti dreptul sa va schimbati operatorul de telefonie mobila intr-o singura zi, cu pastrarea numarului de telefon. De asemenea, trebuie sa primiti informatii si despre modul de reclamare a neregulilor. Daca nu reusiti rezolvarea pe cale amiabila a litigiului cu operatorul de telefonie mobila, puteti cere sprijinul ANCOM.

author avatar
Arpad Dobre
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger