AcasăNewsDrept la replică

Drept la replică

În urma publicării în ziarul “Național” a unui articolul referitor la o pretinsă investigație a autorităților din Republica Moldova privind contractul de modernizare a unor automotoare de către Electroputere VFU Pașcani, companie membră a Grupului Grampet, Departamentul de Comunicare și Relații Publice al Grampet Group dorește să facă următoarele precizări:

  1. Din cunoștințele noastre, singura anchetă care se desfășoară în acest moment în Republica Moldova referitoare la trenurile modernizate este ancheta Procuraturii Generale a Republicii Moldova demarată în urma imaginilor apărute pe internet, care verifică dacă incendiul care a avut loc într-unul din trenurile modernizate nu a fost rezultatul unui sabotaj. Mai mult, reprezentanții Grampet Group au avut un dialog constant cu partenerii din Republica Moldova, ultimele discuții având loc chiar în data de 8 iulie a.c și în niciun moment, nicio parte nu avea cunoștință de un subiect precum cel descris în articolul menționat.
  2. Între situația juridică din România a acționarului Grampet Group, dl Gruia Stoica, și colaborarea dintre  I.S. „Calea Ferata din Moldova” și Electroputere VFU Pașcani nu există nicio legătură. În acest context, acuzațiile și speculațiile din articol sunt false și defăimătoare, de natură să manipuleze opinia publică.
  3. Afirmația potrivit căreia trenurile modernizate “iau foc unul câte unul” este falsă și nu este susținută de realitatea din teren, nefiind niciun fel de problemă de acest gen la vreun alt tren modernizat la Electroputere VFU Pașcani.
  4. Afirmația potrivit căreia “nici măcar un tren nu se află în stare de funcționare” este  falsă, tendențioasă și manipulatoare. Trenurile modernizate se află în stare de funcționare. Nici Electroputere VFU Pașcani, nici Grampet Group nu pot să ia decizia ca trenurile să fie folosite de beneficiar. Ce vă putem spune este că există o dorință reală, susținută și foarte serioasă, din partea călătorilor ca trenurile modernizate să fie repuse în circulație.
  5. Numele societății despre care se face referire în articol este Electroputere VFU Pașcani, nu RMAR Pașcani.
  6. Afirmațiile referitoare la plata contractului sunt false și nedocumentate. Plata contractului nu a fost realizată integral în avans, ci în tranșe. Compania Electroputere VFU Pașcani are în continuare creanțe de recuperat de la partenerul din Republica Moldova.

Având în vedere faptul că societatea Electroputere VFU Pașcani este o societate cotată la Bursă, unde încrederea investitorilor este primordială, articole nedocumentate și prezentate publicului cu rea-voință, precum este cazul de față, sunt de natură să producă prejudicii importante societății. În acest context, ne rezervăm dreptul să ne adresăm justiției pentru a ne apăra buna reputație și pentru a recupera eventualele prejudicii create.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

Grampet Group

NR: Facem precizarea că informaţiile cuprinse în acest material se regăsesc în sesizarea oficială înaintată Procuraturii Generale din Republica Moldova de către un important grup de deputaţi moldoveni din Parlamentul de la Chişinău, preluată şi de mass-media din ţara vecină.

author avatar
eNational
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger