AcasăNewsDrama: O mama si pruncul pe care urma sa-l nasca au murit...

Drama: O mama si pruncul pe care urma sa-l nasca au murit in maternitate

(foto: qbebe)

O femeie, mama a trei copii, in varsta de 37 de ani, a murit, vineri noapte, in timp ce incerca sa dea nastere celui de-al patrulea copil, la sectia ginecologie a spitalului Judetean din Focsani. Nici pruncul nu a putut fi salvat.

 

(foto: qbebe)

Bebelusul si mama sa au murit la doar cateva ore dupa ce femeia, insarcinata in luna a noua, s-a internat pentru a fi asistata in timpul nasterii. Pacienta fusese consultata de medicul de garda, dr. Ioan Placinta, dupa care a fost dusa in sala de travaliu unde urma sa nasca.

“Dupa ce a fost dusa in sala de travaliu, pacienta a inceput sa se simta rau. A fost chemat si medicul de garda din sectia de terapie intensiva si s-au facut manevre de resuscitare. Medicii nu au putut sa o salveze. Trupul femeii a fost dus la Serviciul de Medicina Legala unde urmeaza sa se stabileasca cauza decesului. Se va intruni si o comisie formata din reprezentantii Colegiului Medicilor si Directiei de Sanatate Publica pentru a analiza ceea ce s-a intamplat de la internare pana la deces”, a declarat o sursa din cadrul Spitalului Judetean, potrivit ziaruldevrancea.ro.

Din primele cercetari ale medicilor care au intocmit un raport al cazului, se pare, insa, ca evolutia sarcinii femeii nu a fost urmarita de niciun doctor, iar in ultimii ani aceasta a facut mai multe intreruperi de sarcina, sapte in total.

Femeia facea parte dintr-o familie modesta care va fi ajutata, cel mai probabil, de primarie pentru a trece peste acest necaz. Cadrele medicale banuiesc sa aceasta ar fi suferit un embolism amniotic, iar lichidul amniotic a ajuns in plamani. Embolia cu lichid amniotic poate surveni in timpul travaliului, iar simptomele principale sunt starea de soc, precedata sau insotita de tuse, agitatie, anxietate, greturi, varsaturi, frisoane, uneori edem pulmonar, coma.

author avatar
Alina Costache
680 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger