AcasăNewsDRAMA unor copilasi din Cluj care isi vand jucariile pentru a merge...

DRAMA unor copilasi din Cluj care isi vand jucariile pentru a merge in excursie! Mama ii EXPLOATEAZA (FOTO)

Doi fratiori din Cluj isi vand jucariile si cateva prechi de papuci vechi in strada sub pretextul ca au nevoie de bani pentru a merge intr-o excursie cu scoala.

In Piata Mihai Viteazul din Cluj, fetita si baietelul isi vand jucariile la preturi de nimic pentru a merge la munte. Cel putin asta spun cand sunt intrebati ce fac acolo. Baiatul din imagine este in clasa pregatitoare, iar fetita este in clasa a treia. Ei isi vand animalutele de plus, alaturi de alti oameni saraci, care asteapta sa le dea cineva un banut.

Presa locala din Cluj a aflat ca adevarul este cu totul altul. Se pare ca mama lor si concubinul acesteia ii exploteaza si ii trimit la cersit. Ei locuiesc intr-un imobil considerat un adevarat focar de infectie, alaturi de alte familii sarace. Sebastian si Camelia Ajtan sunt cei doi copii pusi sa cerseasca. Daca ii intrebi ce fac acolo incep sa iti spuna “poezia” invatata de la mama: “Noi nu cersim. Noi ne vindem jucariile pentru a merge in excursie”.

Tatal micutilor este inchis pentru furt la Penitenciarul Gherla. Sotia acestuia si-a refacut viata cu un barbat, cu care a facut si al treilea copil.

Directoarea Scolii Ajutatoare din Cluj unde ei invata, Vasilica Cismasiu, a spus ca nu a organizat nicio excursie la munte. Ea a tinut sa precizeze ca scoala acopera toate costurile copiilor si daca ar fi fost vorba despre o plecare la munte, s-ar fi gasit venituri si pentru ei.

Autoritatile se vor implica in acest caz, iar Protectia Copilului Cluj va efectua pe 8 aprilie o ancheta sociala la locuinta micutilor, arata Stiri de Cluj.

Sursa foto: Stiri de Cluj.

author avatar
Anca Murgoci
478 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger