AcasăNewsDrama de la Odorheiu Secuiesc. Mărturia colegului de cameră al băiatului mort...

Drama de la Odorheiu Secuiesc. Mărturia colegului de cameră al băiatului mort după ce s-a prăbușit peretele internatului: „Am fost ultimul care…”

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Pe măsură ce trec orele, apar noi detalii în legătură cu nenorocirea ce a avut loc luni la Odorheiu Secuiesc. În tot acest timp, se fac cercetări. Și se așteaptă răspunsuri de la cei în măsură să stabilească exact ce anume s-a întâmplat și cine e responsabil de această tragedie, soldată cu moartea unui băiat de 17 ani și rănirea a trei tinere.

În tot acest timp, colegul de cameră al elevului care a pierit în urma prăbușirii unui perete al clădirii internatului de la Odorheiu Secuiesc a povestit că a plecat din incintă cu doar câteva minute înainte de nenorocire.

Din spusele băiatului, e posibil ca David – tânărul de 17 ani care a murit în urma nenorocirii – să nici nu-și fi dat seama ce avea să se întâmple, să fi auzit vreun zgomot din clădire, pentru că avea căști în urechi.

„Am plecat cu trei minute înainte de a se prăbuși căminul”

Eu am plecat cu trei minute înainte de a se prăbuși căminul. La ora 15.50 eram înăuntru, la 15.52 am plecat și la și 55 deja mă sunau că ce s-a întâmplat, că s-a prăbușit căminul.

Eu am gândit că a căzut ceva din perete, o întâmplare minoră, dar s-a prăbușit toată camera, nu era nimeni în cameră în afară de David, care dormea deasupra mea”, a povestit, la Antena 3, colegul de cameră al tânărului de 17 ani.

Colegul lui David are doar cuvinte frumoase despre tânărul care a pierit în urma acestei tragedii. Îl descrie drept un om cu un „suflet foarte bun”. „La urmă toți spuneau că David este înăuntru, mă gândeam că poate a adormit și nici nu putea să audă dacă a crăpat ceva, pentru că avea și căștile pe urechi.

Era un copil bun, cu suflet foarte bun. Îmi este prieten de demult, anul trecut am fost colegi de cameră, a fost un băiat foarte bun. Eu am fost ultimul care a vorbit cu el… Cum am spus, la ora 15:50 am plecat și la minutul 55 deja era clădirea căzută”, a mai povestit Laszlo Barna la postul TV.

David, elevul care și-a pierdut viața în tragedia de la Odorheiu Secuiesc, urma să împlinească 18 ani pe 25 decembrie. Așadar chiar în ziua de Crăciun. Din păcate, viața lui s-a frânt în mod cumplit. A fost scos de sub dărâmăturile peretelui prăbușit, dar nu a supraviețuit.

Un tânăr a decedat și trei fete au fost rănite după ce peretele internatului s-a dărâmat peste ei

De altfel, echipele de salvare ajunse la fața locului au făcut eforturi contracronometru pentru a-i scoate pe cei patru tineri de sub dărâmături. Trei fete au fost rănite în urma acestei drame ce a avut loc luni, 18 decembrie, după ce peretele exterior al clădirii internatului unui liceu din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit.

Citiți și: Ce se va întâmpla cu elevii „rămaşi pe drumuri” după ce s-a prăbuşit internatul din Odorheiul Secuiesc

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc: un mort şi trei răniţi! Dosar deschis pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă (VIDEO)

„Se pare că, din cauza vechimii clădirii și a stării de degradare, partea din mijloc a imobilului, de aproximativ 100 de metri pătrați, a colapsat și s-a prăbușit, moment în care ar fi surprins patru persoane, trei fete, două în vârstă de 16 ani și una în vârstă de 17 ani, și un băiat, în vârstă de 17 ani, toți rezidenți în clădire.

În urma activităților de excavare manuală a molozului, salvatorii aflați la fața locului au reușit extragerea în siguranță a celor două tinere în vârstă de 16 ani, iar ulterior a fost extrasă și cea de-a treia fată. Aceasta era în stare de inconștiență și i-au fost aplicate manevre de resuscitare, ulterior fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Ulterior, s-a reușit și scoaterea de sub dărâmături a tânărului de 17 ani. Din nefericire, acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiindu-i declarat decesul”, a informat IPJ Harghita, în 19 decembrie, prin intermediul unui comunicat.

Oamenii legii fac cercetări în acest caz. „În cauză, prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc a dispus efectuarea cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă”, a mai anunțat IPJ Harghita.

author avatar
Andrei Coman
291 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger