AcasăNews"Dragonul de piatra", in premiera in Romania. Vehiculul blindat poate fi vazut...

„Dragonul de piatra”, in premiera in Romania. Vehiculul blindat poate fi vazut la Romaero!

Unul dintre exponatele pe care publicul larg le poate descoperi, de joi incepand, la Romaero Baneasa, este si Ejder Yalçın, sau, pe romaneste fie spus, “Dragonul de piatra”.

Este vorba despre un vehicul impozabil, de lupta, customizabil, dezvoltat de compania turceasaca Nurol Makina ve Sanayi A.S., in colaborare cu industria romaneasca de aparare, mai precis cu Romarm.

Cu ocazia explozitiei Black Sea Defence & Aerospace, gazduita de Romaero, romanii au posibilitatea sa descopere, in premiera, facilitatile vehiculului blindat 4×4 Ejder Yalçın/”Dragonul de piatra”. Producatorii il descriu drept un vehicul de lupta dinamic, agil, foarte stabil, usor de intretinut si cu cheltuieli de mentenanta reduse, avand un grad ridicat de protectie balistica, inclusiv protectie la explozie de mine, in toate conditiile de mediu si, mai ales, pe orice tip de teren, inclusiv in zonele montane.

Ar mai fi de mentionat un alt aspect: capacitatea suplimentara de incarcare si de extensie ofera vehiculului posibilitatea sa fie reconfigurat ca o platforma potrivita pentru a incorpora necesarul de tehnica militara si armament. De asemenea, poate fi configurat ca o suita de vehicule cu aceleasi subsisteme si poate fi reconfigurat ca vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de aparare antiaeriana,  ca arma anti-tanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanta blindata, ceea ce reduce cheltuielile logistice. „Speram ca autoritatile romane sa ne considere un partener de nadejde in producerea de vehicule militare performante, care sa indeplineasca atat cerintele partii romane, cat si ale altor tari. In viitor, speram la o colaborare mai stransa cu industria romaneasca de armament”, precizeaza directorul general al companiei, Engin Aykol.

Asadar, in cazul in care vreti sa vedeti cu ochii dumneavoastra cum arata „Dragonul de piatra”, puteti merge, pana pe 20 mai, la Romaero, pe Bulevardul Ficusului, la numarul 44.

author avatar
eNational
719 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger