AcasăNewsDragnea vrea din nou control total

Dragnea vrea din nou control total

Liderul PSD incearca sa-si consolideze tronul

Cum scaunul de ”lider maximo” i se cam clatina de cand cu episodul Grindeanu, Liviu Dragnea are in plan o ofensiva de vara menita sa-l readuca in pozitia de stapan necontestat al PSD-ului si al coalitiei guvernamentale.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> incearca sa si consolideze tronul

Doua elemente au facut ca PSD-ul sa nu fie deposedat de putere: maniera stangace in care Grindeanu si-a gestionat revolta si impotenta Opozitiei. Speriati de glontul care le-a trecut pe langa tampla, pesedistii l-au pus pe Dragnea sub controlul partidului – situatie intolerabila pentru acesta. Ca urmare, odata calmate apele dupa instalarea Guvernului Tudose, Dragnea intentioneaza sa faca ordine in partid, intentie facilitata de existenta mai multor filiale PSD patronate de conduceri interimare si a altora unde slabele rezultate obtinute la alegerile din 2016 justifica schimbarea liderilor. Iar daca tot se da startul alegerilor interne in PSD, Dragnea nu va rata prilejul de a pune la punct filialele Timis si Caras Severin – care l-au infuntat pe fata in timpul crizei Grindeanu si au boicotat motiunea de cenzura. Tot ce trebuie sa faca Liviu Dragnea este sa aiba mare grija la ”baronii” locali care s-ar putea simti calcati pe bombeu cu ocazia schimbarii conducerii unor filiale. Nu de alta, dar liderul pesedist nu-si poate permite acum declansarea unui nou conflict intern iar partidul are deja destui dizidenti. Desi a inceput vacanta si concediul este in general sfant pentru politicieni, Dragnea nu s-a lasat sedus de perspectiva unui insorit tarm de mare exotic ci a demarat ofensiva improspatarii garniturii de lideri locali ai PSD. Mai exact, l-a scos pe Niculae Badalau la inaintare si l-a trimis sa bata fiecare organizatie in parte, scopul acestui pelerinaj intern fiind aducerea tuturor filialelor PSD la ascultare fata de liderul suprem cu ajutorul impunerii unor noi conduceri fidele lui Dragnea.

Achizitionari de parlamentari la pret redus

Cum motiunea de cenzura i-a aratat lui Dragnea ca probleme sunt si in coalitie, nu numai in PSD, seful de facto al actualei guvernari a decis sa-si securizeze trupa prin metoda clasica: cumpararea unor parlamentari. Vreo douazeci la numar pentru ca atatia a pierdut majoritatea PSD – ALDE pana acum. Negocierile se vor purta peste vara, cand preturile scad serios fara motiuni de cenzura, investiri si adoptari de legi importante la orizont. In plus, alegerile interne din PSD ii permit lui Dragnea sa ofere parlamentarilor vizati functii in conducerile filialelor si sa pastreze astfel sinecurile din administratia centrala pentru oamenii sai. Cert este ca aceasta vara nu este una de stat cu burta la soare pentru liderul PSD, ci una in care trebuie, mort-copt, sa preia toate fraiele PSD-ului in mana sa si sa carpeasca solid majoritatea parlamentara. Nu de alta, dar nu se poate miza la infinit pe indolenta Opozitiei.

author avatar
Simona Badulescu
1.119 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Impotenta opozitiei”-sigur!Intresante aceste cuvinte in expozeul unei ziarizde.De fapt,erau de asteptat.Bravo!Tovarasa simona isi apara teritoriul.Inca o data,bravo!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger