AcasăNewsDragnea si Tudose, obligati sa cada la pace

Dragnea si Tudose, obligati sa cada la pace

PSD a ”pilit” pintenii cocosilor Dragnea si Tudose

Speriati de spectrul opozitiei, pesedistii isi doresc cu disperare pacea. O pace fortata dar care sa permita PSD-ului sa guverneze in continuare chiar daca Dragnea si/sau Tudose ies cu orgoliile sifonate.

Dragnea către<br >pesediști Eu<br >a treia oară nu<br >mă mai duc cu<br >alt premier la<br ><a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a>

„Daca si acest guvern ar cadea, atunci va trebui sa imi pun intrebarea, la modul extrem de serios, daca PSD-ul mai are capacitatea sa guverneze”, a declarat Klaus Iohannis, ieri dimineata, la lansarea noului model Ford la Craiova. Amenintarea voalata lansata de presedinte (sa nu uitam ca el este cel care numeste premierul) a pus PSD-ul pe jar. Potolit ca prin farmec, pana si irascibilul Codrin Stefanescu a pus instantaneu batista pe tambal si a anuntat ca va fi, obligatoriu, pace: ”PSD are capacitati infinite poate orice dar nu suntem dispusi sa schimbam Guvernul in ansamblu sub nici o forma. Tudose si colegii nostri s-au incadrat in grafic deci este ok. Vom gasi o solutie definitiva astazi. Apelul meu catre Dragnea si Tudose, i-am anuntat ca nu vom pleca. Sunt convins ca vom lamuri lucrurile definitiv si irevocabil. Este o problema de comunicare de cateva luni de zile. Toata Romania asteapta sa facem pace si sa mergem mai departe”. Speriat ”pe bune”, Stefanescu a mers pana la a-l lauda pe Iohannis: ”Nu vad nici un fel de mesaj ascuns din partea lui Iohannis. Astazi a fost cel putin neutru, asa trebuie sa fie un presedinte”. Asta desi Iohannis reluase inclusiv detestata teza a ”penalilor” la Craiova. „Persoanele cu probleme penale nu au ce cauta in primul rand al functiilor statului. In politica nu functioneaza prezumtia de nevinovatie asa cum functioneaza in justitie”, a decretat ieri presedintele iar pesedistii au inghitit de aceasta data galusca fara a-i aminti macar lui Iohannis ca si el a fost urmarit penal intr-un dosar din 2006-2007 – asa cum reiese din documentele publicate de luju.ro in octombrie 2016.

Tariceanu: ”Nu putem accepta ca DNA sa faca Guvernul!” 

Convins ca PSD tine cu dintii, in aceste momente, de alianta cu ALDE, Calin Popescu Tariceanu joaca tare: a reconfirmat sprijinul politic acordat ministrului Viorel Ilie si i-a transmis premierului Tudose ca el nu inghite explicatia ”e un penal si trebuie sa plece”. Si asta in timp ce pesedistii convenisera deja sa-i faca pe plac lui Mihai Tudose si sa le retraga pe ”penalele” Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.

Tăriceanu<br >se ține tare<br >pe poziție

Tariceanu in schimb spune ca exista ”atat de multe informatii si dovezi privind abuzurile savarsite de colaboratorii doamnei Kovesi” incat DNA-ul ”si-a pierdut credibilitatea” si ca urmare situatia politicienilor care au probleme penale este cu dus si intors si trebuia analizata ”cu toata atentia”. „Nu putem accepta ca DNA sa faca Guvernul Romaniei asa cum ii convine”, a conchis Tariceanu. In plus, surse din interiorul coalitiei au mai precizat ca Tariceanu i-a garantat lui Liviu Dragnea ca este total de partea lui si ca il va infrunta pana la capat pe Tudose.    

author avatar
Simona Badulescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger