AcasăNewsDragnea si Antonescu isi fac „fabrica de bani” dupa alegeri!

Dragnea si Antonescu isi fac „fabrica de bani” dupa alegeri!

Idila electorala nascuta subit intre Crin Antonescu si Liviu Dragnea nu se intemeiaza doar pe sentimentalisme doctrinare, ci are la baza si calcule cat se poate de pragmatice.

Liviu Dragnea si Crin Antonescu isi fac un „SRL” de famile

Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, cei doi lideri ar fi batut palma pentru a da o mare lovitura financiara, in folos comun, dupa alegeri. Cand, daca lucrurile vor iesi bine pentru USL, se va desprinde de la actualul Minister de Interne toata partea de Administratie. Iar pe scheletul acesteia se va infiinta o mega-institutie, la care vor fi alipite si alte structuri considerate printre cele mai profitabile si ravnite.

Gand la gand cu bucurie

Propunerea constituirii unei adevarate „fabrici de bani” care sa rivalizeze cu PIB-ul Romaniei i-a apartinut lui Liviu Dragnea. Dar cum acesta nu avea sustinerea politica necesara pentru concretizarea unui asemenea demers, i-a cerut sprijinul liderului liberal Crin Antonescu. Caruia, dupa cum sustin sursele noastre, i-au jucat ochii in cap ca la jocurile mecanice cand a primit vestea cea mare, ca ar putea sa devina „independent financiar”, fara sa mai fie nevoit sa apeleze la pusculita de partid sau la donatiile unor personaje ca Relu Fenechiu. Asa ca  Antonescu nu doar ca si-a dat acceptul imediat, dar a si facut primii pasi concreti. Si-a schimbat colegiul in Teleorman, si-a informat subalternii de partid despre noua „fratie” si l-a avertizat pe Victor Ponta ca, daca vrea sa fie sprijinit in continuare pentru functia de premier, sa faca bine sa nu se bage pe felia lor. Iar copresedintele USL s-a conformat, „scapand” deja informatia cu posibila venire a lui Dragnea la Administratie.

Un imperiu financiar

Conform surselor noastre, chiar sub nasul lui Mircea Dusa se lucreaza deja intens la proiectul de impartire a actualului MAI, facandu-se primele liste cu oamenii care vor ramane la „militieni” si cei care vor trece sub comanda lui Dragnea. Iar actualul secretar general al PSD va deveni astfel unul dintre cei mai puternici oameni din Romania si conducatorul unui adevarat imperiu financiar. Pentru ca viitorul minister infiintat odata  cu instalarea noului guvern nu va consta doar in partea de administratie care va fi smulsa de la Interne, ci va ingloba cam toate structurile ce produc bani. Multi bani. Iar pe langa bugetul imens destinat comunitatilor locale, este prevazut ca Administratia sa inghita si dezvoltarea regionala, infrastructura rurala, investitiile de mediu si alte structuri in prezent aflate in subordinea altor ministere si care au in spate fonduri uriase. La care se adauga, bineinteles, si gestionarea milardelor venite de la Uniunea Europeana. Asa ca miza este imensa si poate explica intr-o oarecare masura si presiunile fara precedent din partea marilor cancelarii in politica interna a tarii noastre.

author avatar
Catalin Tache
1.951 afisari

3 COMENTARII

  1. Viitorul ministru de interne este Catalin Voicu, in timp ce la administratie va fi Gigi Becali (care tocmai termina dreptul) !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger