AcasăNewsDragnea se confrunta acum cu ”motiunea Ponta”

Dragnea se confrunta acum cu ”motiunea Ponta”

Liderul PSD trebuie sa-si tina bine-n frau toti parlamentarii daca vrea sa evite noi necazuri

Exclus din PSD, Victor Ponta baga batul prin gardul lui Liviu Dragnea, in ideea ca-l va lasa pe acesta din urma fara majoritatea necesara trecerii unui nou guvern.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> trebuie sa si tina bine n frau toti parlamentarii daca vrea sa evite noi necazuri

Concret, Ponta negociaza cu fostii sai colegi plecarea din PSD, cel mai probabil in vederea trecerii migratorilor la noul partid (Pro Romania) mosit de Daniel Constantin. Chiar daca nu se poate vorbi despre ruperea PSD-ului, partid care a scapat intreg din cutremurul provocat de debarcarea propriului premier, surse social-democrat sustin ca Ponta ar fi convins totusi vreo 10 – 11 deputati din ograda lui Dragnea sa-l urmeze. Daca informatia se confirma, majoritatea PSD – ALDE are motive serioase sa transpire la gandul votului de investire a viitorului Guvern, iar pentru a fi siguri ca vor avea numarul de voturi necesar Dragnea si Tariceanu trebuie ori sa treaca din nou la achizitii suplimentare, ori sa atraga un alt partid de partea lor. Prima varianta mai e cum e, la taraba politica existand in orice moment exemplare parlamentare scoase la vanzare (dovada in acest sens sta traseismul politic nelipsit din toate legislaturile). Extrem de riscanta, atat pentru Liviu Dragnea cat si pentru PSD in intregul sau, este a doua varianta, care ar putea readuce UDMR-ul la masa unde se aranjeaza trocurile. Un UDMR caruia, cu doar cateva zile in urma, i s-a smuls savarina de la gura exact in momentul in care era convins ca nimic nu-l va mai impiedica sa o infulece. Data fiind revolta parlamentarilor pesedisti ardeleni, conducerea PSD se fereste, deocamdata cel putin, sa se reapropie de UDMR si ia in calcul atragerea de partea coalitiei a deputatilor care reprezinta minoritatile nationale altele decat cea maghiara. Daca insa Ponta si Constantin reusesc cu adevarat sa dea iama prin cotetele parlamentare ale PSD si ALDE, o noua negociere cu UDMR ar deveni inevitabila. Sau, ca sa scape de UDMR, PSD s-ar putea vedea nevoit sa se adreseze PMP-ului. Caz in care ar ajunge la mana lui Traian Basescu – situatie la fel de ingrata pentru PSD, desi din motive total diferite. Concluzia: daca PSD nu-si va tine-n frau parlamentarii, in mod sigur va da de dracu’ cu ocazia formarii viitorului guvern.

author avatar
Simona Badulescu
1.462 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger