AcasăNewsDragnea raspunde Bruxellesului: „Ajunge!”

Dragnea raspunde Bruxellesului: „Ajunge!”

In sfarsit, o reactie de lider adevarat dupa multitudinea de atacuri la adresa Romaniei!

Intre atatia aplaudaci in calduri care luni seara si-au dat drumul pe cand urmareau atacul lui Frans Timmermans la adresa Romaniei, replica slobozita de Liviu Dragnea a venit ca un dus rece peste toti malahistii adulatori ai globalizarii neo-marxiste. Cine se astepta ca liderul PSD sa ia pozitia strutului a pariat gresit, dar sa nu ne bucuram timpuriu, caci in politica punctele de vedere sunt ca fluxul si refluxul, ajung inspumate la cetatean si se-ntorc vlaguite la receptor.

In sfarsit o reactie de lider adevarat dupa multitudinea de atacuri la adresa Romaniei

Ne-a scos la tabla un ipocrit pentru care interesul poarta fesul, asta am inteles din cuvantarea prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene. Occidentul a primit tot ce se putea da din partea Romaniei, de la fabrici inchise la banci si companii mari din industrie, insa hapsanul stapan de la Bruxelles vrea mai mult si mai mult. Si sufletul, daca se poate, de aia duce acum o lupta crancena impotriva oranduirii de drept pe care Dumnezeu a lasat-o pe acest pamant.

Cu o perversitate ce ne indreptateste sa dam branci imaginatiei, Frans Timmermans ii scoate la tabla pe „copiii problema” din Uniunea Europeana si le aplica, regulat si cu placere, cate o bataita la fundul gol. Si, uite-asa, luni seara, in fata intregii clase, Romaniei i s-a ridicat rochita, iar ochii pofticiosi ai olandezului si-au amintit ca sub desuul ce parea vechi, respingator exista, totusi, o trufanda – Portul Constanta, pohta de ani de zile a batavilor!

Independenta justitiei, carameaua molfaita din gura-n gura

Dupa episodul „Rick Perry”, cand secretarul american al Energiei a schimbat cu 180 de grade Legea offshore (facand-o in favoarea companiilor exploatatoare!), m-am asteptat ca Liviu Dragnea sa fie acelasi yesmen, aliniat si cu banda la ochi in fata plutonului de executie. Nici vorba! Pozitia liderului PSD surprinde prin replica data lui Timmermans, un mesaj transmis intregii Europe: Romania vrea sa ramana un stat care se autoguverneaza!

„Trebuie sa recunosc ca sunt destul de dezamagit de aceasta atitudine pentru ca nu mi-am imaginat niciodata ca o ţara intrata in UE va fi ameninţata in felul acesta, adica atat de brutal”. Dragnea este convins ca, in cazul Romaniei, vorbim despre „o condamnare deja dictata inainte de a se studia probele (…) A fost scos orice actor politic in numirile judecatorilor şi numirile de la Inalta Curte. Asta inseamna, de fapt, independenţa totala. Nimeni nu a spus care sunt articolele din legile justitiei care afecteaza independenta justitiei”.

Frans Timmermans si protocoalele, baba si boxul

Pentru Frans Timmermans, protocoalele secrete intre DNA, magistrati si serviciile secrete din Romania n-au nicio valoare, nu inseamna nimic. Oricat de tembel ar suna, asta e luarea de pozitie a primului vicepresedinte al C.E. Ba, tu esti si nebun, nu numai prost?! Unde s-a mai pomenit o colaborare intre cel care acuza si cel care judeca, totul sub umbrela protectoare si sfatul (uneori, chiar ordinul) SRI? Te-ai tampit de-a binelea, UE?!

Raspunsul se prea poate sa fie da, mai cu seama ca si Liviu Dragnea atrage atentia asupra unui aspect pe care Europa ezita sa-l clarifice: „Şefii serviciilor secrete care au comis abuzuri, intervenind direct in procesul judiciar, au fost decoraţi de diferite state din UE. Magistraţii care au condamnat pe baza de informaţii sau procurorii care au dus dosarele in instanţa cu probe falsificate au fost si ei decoraţi şi laudaţi de unele tari membre. Ne intrebam, oare de ce au fost decoraţi? Pentru ca s-au reinviat procedeele fostei poliţii politice comuniste, adica Securitatea? Eu nu cred ca cei care au vorbit luni seara la Bruxelles ştiau exact situaţia din Romania, ştiau exact legile justiţiei, ştiau exact ce s-a intamplat la protestul neautorizat din 10 august. Nu cred ca intra in atributia institutiilor europene sa arbitreze meciurile politice interne”.

Cu fiecare atac lansat de la Bruxelles devine tot mai clar ca Uniunea Europeana nu va lasa Romania nepedepsita pentru cutezanta de a se opune directivelor stabilite in anii trecuti. Iar schimbarea Guvernului nu va fi un pret suficient de bun pe care sa-l accepte UE!

author avatar
Nicholas Cezar
940 afisari

3 COMENTARII

  1. Cezar Nicolae, daca existi, sugea-i-ai mustata si dinti lui Dragnea. Daca nu existi, varianta mai probabil decat prima, si esti doar un pseudonim al scribului etilic imbecil pro-rus Razvan Ghiolban Zbanghis, atunci suge-ne si noua cate un organ. Boule, te-am prins.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger