Cauta

Dragnea, primele explicatii dupa referendum: ideea de cvorum inhiba prezenta la vot/ Esec al cui?

De ce se teme Liviu Dragnea?

„Asta e rezultatul si mergem inainte”, a sustinut, miercuri, liderul PSD de la Parlament, vorbind pentur intaia oara despre rezultatul referendumului pentru familie, invalidat ca urmare a faptului ca nu s-a atins pragul de 30% in dreptul prezentei la urne.

Intrebat despre prezenta slaba la urne la consultarea populara din 6-7 octombrie, Liviu Dragnea a adus in discutie o constatare privind pragul minim de prezenta la referendum. „Noi stam agatati de un numar ipotetic de oameni care ar putea sa fie prezenti la referendum in Romania, toti stim ca sunt milioane de romani in afara tarii si care au drept de vot, dar ideea de cvorum (…) se dovedeste ca, de fapt, diminueaza sau inhiba prezenta la vot”, considera Dragnea, liderul PSD fiind de parare ca in cazul unui „referendum fara prag automat s-ar mari numarul de prezenta”.

Desi multi social-democrati aduceau in discutie nevoia unor discutii, a unei analize interne dupa rezultatul acestui referendum, liderul PSD pare sa nu impartaseasca aceasta parere. „Nu putem sa facem in analiza in interiorul PSD, pentru ca nu au fost niste alegeri la care sa fi participat PSD”, spune Dragnea.

Cat despre un eventual esec, intrebat fiind despre acest lucru, replica numarului 1 in cadrul Partidului Social Democrat a fost urmatoarea: „esec al cui? …daca este un esec este al celor care am votat cu da la acest referendum, nu poate sa fie un esec asumat de un partid, indiferent care ar fi acela”.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version