AcasăNewsDragnea, primele explicatii dupa referendum: ideea de cvorum inhiba prezenta la vot/...

Dragnea, primele explicatii dupa referendum: ideea de cvorum inhiba prezenta la vot/ Esec al cui?

De ce se teme Liviu Dragnea?

„Asta e rezultatul si mergem inainte”, a sustinut, miercuri, liderul PSD de la Parlament, vorbind pentur intaia oara despre rezultatul referendumului pentru familie, invalidat ca urmare a faptului ca nu s-a atins pragul de 30% in dreptul prezentei la urne.

Intrebat despre prezenta slaba la urne la consultarea populara din 6-7 octombrie, Liviu Dragnea a adus in discutie o constatare privind pragul minim de prezenta la referendum. „Noi stam agatati de un numar ipotetic de oameni care ar putea sa fie prezenti la referendum in Romania, toti stim ca sunt milioane de romani in afara tarii si care au drept de vot, dar ideea de cvorum (…) se dovedeste ca, de fapt, diminueaza sau inhiba prezenta la vot”, considera Dragnea, liderul PSD fiind de parare ca in cazul unui „referendum fara prag automat s-ar mari numarul de prezenta”.

Desi multi social-democrati aduceau in discutie nevoia unor discutii, a unei analize interne dupa rezultatul acestui referendum, liderul PSD pare sa nu impartaseasca aceasta parere. „Nu putem sa facem in analiza in interiorul PSD, pentru ca nu au fost niste alegeri la care sa fi participat PSD”, spune Dragnea.

Cat despre un eventual esec, intrebat fiind despre acest lucru, replica numarului 1 in cadrul Partidului Social Democrat a fost urmatoarea: „esec al cui? …daca este un esec este al celor care am votat cu da la acest referendum, nu poate sa fie un esec asumat de un partid, indiferent care ar fi acela”.

157 afisari

3 COMENTARII

  1. E impropriu referendum. Mai repede plebiscit. Desi par sinonime au conotații diferite in latină. Daca primul inseamna a readuce la vot, plebiscit inseamna a intreba plebea sa spuna obmate problema.Desi romanii se fereu de ele ca dracu de tamaie totusi erau ca untu pe paine decat sa arda Roma. Vreau sa spun ca nu exista prag la fel ca in unele tari europene de azi dar participau numai barbatii asa cum participau francezii pe vremea lui Napoleon. Se poate lasa mai mic in unele tari pragul e 25 % Ungaria, Germania. Dar nu poti face un plebiscit fara sa actualizezi datele demografice INS. Din cauza asta eu zic ca referendumul a trecut. Dar un politician cu experienta nu se uita la prag ci la scor. 92% inseamna ff mult in contextul politic dat. Mie nu-mi place prezervativul deci eu nu vreau prag dacă contez. Dar se poate relua un vot in parlament prin care se pot modifica legi in acord cu cererea multimii.

  2. A, era sa uit. In democratie contează doar cine voteaza si c nu conteaza presupunerile. Am văzut multi analsti care spun ca multimea a stiut si nu a venit. Deci unchiu nu stie ce e transgender crede ca e gen muzical, unul la radio se jura ca nu e heterosexual iar cand a fost intrebat ca e pe dos nu a zis, nu a zis ca nu e. Lumea nu înțelege. Mama a rosit cand a auzit ca trebuie sa voteze da la familie ca nu concepe nu înțelege altceva pe pamant…. Voi va imaginați ce inseamna sa explici la tara unei mamai timp ce-si îngroapă porcul, mamaie hai sa dai vot despre familie traditionala cand intrebarea intreaba de constitutie votand da? Trebuie f multa înțelepciune sa stii sa citesti votul dar si ce sa faci pe viitor…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger