AcasăNewsDragnea, precizari despre draftul cerut de PSD ministrului Justitiei

Dragnea, precizari despre draftul cerut de PSD ministrului Justitiei

Dupa ce in prima faza ministrul Toader, prezent la prima parte a sedintei conducerii social-democrate, desfasurate luni la Parlament, anuntase ca zilele urmatoare urmeaza sa faca un proiect vizand o posibila sesizare a Curtii Constitutionale, vizand un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedinte, vizand solicitarile de revocare si numire de ministri, Liviu Dragnea a adus noi lamuriri pe tema.

Seful PSD a anuntat ca „i s-a solicit dl ministru Toader ca pana la sfarsitul saptamanii sa intocmeasca un draft pentru o posibila sesizare la CCR, (…) in cazul in care si dupa 1 decembrie presedintele va refuza sa-si indeplineasca atributele constitutionale si sa ia act de solicitarile primului-ministru”.

Mai mult, Liviu Dragnea a facut referire la viitoare discutii la nivelul aliantei de guvernare. „In functie de ce va face presedintele Iohannis, luni, intr-o discutie in Coalitiei, vom hotari calea de urmat. Nu vom putea sta la nesfarsit cu un Guvern in care presedintele vrea sa se implice fara sa aiba competente constitutionale”, a subliniat Dragnea.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger