AcasăNewsDragnea, obligat sa defileze astazi pe podiumul DNA-ului

Dragnea, obligat sa defileze astazi pe podiumul DNA-ului

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, trebuie sa explice astazi procurorilor DNA cum a fost organizat referendumul de demitere in judetele din sudul tarii.

Liviu Dragnea a picat si el in plasa procurorilor DNA

O a naibii coincidenta a facut ca Dragnea sa fie citat de procurorii anticoruptie chiar a doua zi dupa semnalul dat de Traian Basescu DNA-ului si Parchetului: sunteti buni, tineti-o tot asa! Context in care includerea lui Liviu Dragnea in galeria celebritatilor plimbate pe covorul rosu al DNA-ului poate fi interpretat drept o receptare corecta si prompta a mesajului.

Dincolo de motivele audierii de astazi, trebuie spus ca epopeea DNA-ista a lui Dragnea a debutat pe la jumatatea lui august, cand institutia a anuntat ca cerceteaza modul in care a fost organizat si in care s-a desfasurat referendumul de trista amintire pentru USL. Tot pe atunci, Dragnea (coordonatorul campaniei electorale a PSD pentru referendum si presedinte al Consiliului Judetean Teleorman) afirma ca va raspunde pozitiv unei invitatii: ”Nu pot sa ma duc la DNA de capul meu. Daca trebuie sa fiu chemat la DNA ca am mers la vot, sigur, o sa-mi asum lucrul asta”. Problema este ca procurorii, fie ei de la DNA sau de la Parchetul General, care ancheteaza dosarele referendumului au precizat deja ca nu verifica modul in care s-a votat sau ce anume, ci investigeaza ”posibile fraude electorale”. Ca urmare, cu adevarat importanta pentru Dragnea este postura in care va fi audiat astazi: de martor sau de invinuit.

author avatar
Simona Badulescu
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger