AcasăNewsDragnea, mesaj de forta: Suntem aici! Suntem majoritari!

Dragnea, mesaj de forta: Suntem aici! Suntem majoritari!

„PSD a pierdut majoritatea”, placa zgariata pusa la patefonul prafuit (presa aservita) al propagandei straine, a fost facuta tandari miercuri, in Camera Deputatilor, cand modificarile la Codul Penal au trecut in viteza, cu majoritate relaxanta de voturi. Socant este ca si Viorica Dancila incepuse sa cam aplece urechea la muzica funebra cantata de UM Digi24 & co. la capataiul partidului de guvernamant. „Bai, ati innebunit cu totii? Ce aveti?! Suntem aici, suntem la fel de puternici, dominam Parlamentul!”. Asa se traduce reactia lui Liviu Dragnea, enervat ca pana si primul-ministru pune sub semnul intrebarii forta Partidului Social-Democrat.

In mod normal, ca sa nu-l trezeasca din somn pe Klaus Iohannis, Guvernul ar fi trebuit sa faca o remaniere a cabinetului Dancila, schimbarea celor trei ministri (Tudorel Toader, Rovana Plumb si Natalia Intotero) producandu-se, astfel, prin votul Parlamentului. Premierul s-a temut, insa, ca PSD nu mai detine majoritatea si, astfel, a ales solutia numirii unor ministri interimari. Dar, in felul asta, a fost nevoie de aprobarea presedintelui. Or, pasul facut de Dancila i-a permis lui Iohannis 1. sa mai umileasca o data PSD-ul, refuzand numirile initiale, 2. sa-si arate o importanta pe care nu o are, ca, uite, vezi Doamne, PSD nu poate pune un ministru fara aprobarea mea. Tocmai aceasta gafa (dar, daca nu este o gafa?!) a Vioricai Dancila loveste in interesele si imaginea PSD, periind, pe de alta parte, un presedinte sifonat de mizeria ascunsa in paginile dosite (de Lazar) ale numeroaselor dosare penale.

La finalul sedintei in care Camera Deputatilor a votat modificarile pe Codul Penal, cu o majoritate confortabila, presedintele Partidului Social-Democrat a „urecheat-o” pe „coana Viorica”: „I-am prezentat doamnei prim-ministru care este majoritatea in Parlament”. Mesajul e clar, puternic, doar sa-l auda si Dancila, prea aplecata de la o vreme sa asculte propaganda raspandita de „goarnele” bruxelleze imprastiate prin mass-media bucuresteana. „Suntem aici, la fel de multi, avem majoritate!”.

Liviu Dragnea nu cauta un razboi cu Viorica Dancila, dar nici nu mai accepta sa-i fie ignorate vorbele. Tocmai de aceea si-a diluat mesajul, lasand loc dialogului cu premierul pe care l-a plasmuit intr-o seara geroasa de ianuarie, cu un an in urma. „Oricum, dupa ziua de ieri (n.n. – marti), cand Iohannis a spus ceea ce banuiam cu totii, ca nu este de acord cu tinuta unora, nu era timp pentru a se rezolva procedurile parlamentare pentru a veni la vot astazi. A ramas ca doamna Dancila sa se gandeasca de sarbatori daca vine in Parlament sau continua cu interimatul inca 45 de zile”.

Pe de alta parte, intr-o alta discutie purtata cu jurnalistii prezenti pe holurile Parlamentului, Dragnea a rabufnit, acuzand Guvernul de duplicitate: „Nu ma mai intrebati nimic, va rog sa intrebati Guvernul, care este foarte prolific la puncte de vedere”.

Ca Viorica Dancila a gresit mergand pe varianta ministrilor interimari o dovedeste si reactia lui Eugen Teodorovici, delegat sa conduca si „Fondurile Europene”. „Sa vedem ce se poate face in 45 de zile si… 44 de nopti”. Aluzia e cat se poate de clara, liderii PSD nu vad bine solutia aleasa de premier si nu se feresc s-o exprime.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger