AcasăNewsDragnea, ingenuncheat de ”Republica Procurorilor”!

Dragnea, ingenuncheat de ”Republica Procurorilor”!

L-a vizitat pe Liviu Dragnea. ”Starea sa de sănătate nu s-a ameliorat”

Sunt sanse mari, mai mari decat oricind ca sistemul sa-si impuna din nou omul la conducerea Parchetului General! Pentru ca, altfel, Augustin Lazar nici macar nu ar fi fost lasat sa-si depuna demisia din functia de procuror general, iar Klaus Iohannis sa i-o accepte instant. Iar ceea ce titram inca de pe 24 octombrie 2018, ”Haineala vrea procuror general” este acum mai aproape ca oricand sa se indeplineasca. Pentru ca toate cartile care se fac duc spre o nominalizare ”de compromis” a Oanei Schmidt Haineala drept procuror general al Romaniei.

Una pe care o va propune primul Felix Banila, bacauanul neavand cum sa uite asa de repede ca a fost adus de la tara de consateana sa si pus ditami seful DIICOT, acolo unde de altfel s-a si retras recent aceasta, pentru a-si pregati astfel ”culoarul” cel mai favorabil spre Parchetul General. Iar Consiliul Superior al Magistraturii o va aviza cu ”toate manutele sus”, de acest lucru urmand a se ocupa personal vicepresedintele si seful Sectiei pentru Procurori, bacauanul Codrut Olaru. Dupa ce Bogdan Licu, conectat si el la sistem prin varul fost sef de structura contrainformativa va face la randul sau oficiile de gazda pentru primirea noii sefe. Culmea este insa ca pana si ”Gica  Contra” de la Cotroceni nu va mai avea nimic de obiectat si va semna decretul de numire, Klaus Iohannis stiind prea bine ca prin generalul Lucian Pahontu va avea astfel ”parghia” necesara la Haineala pentru ca sa nu-si faca griji din cale afara penrtu ”saltarea” primei doamne. Iar daca va ”inghiti” nominalizarea Oanei Schmidt Haineala, asa cum deja se aude, chiar ca Liviu Dragnea va fi apoi ingenuncheat definitiv de ”Republica Procurorilor”, cea pe care acest nou ”mare blat” pentru Parchetul General incearca sa o aduca din nou la putere in fata unei clase politice prea debile pentru a opune o rezistenta practica.

Toate drumurile duc la Haineala!

Strategia ambitioasei Oana Schmidt Haineala s-a lamurit pe deplin, cel putin pentru initiatii sistemului, atunci cand aceasta a  refuzat nominalizarea sa in functia Directiei Nationale Anticoruptie, mai ales ca se pare ca primise inclusiv garantia Palatului  Cotroceni ca Klaus Iohahnis va semna decretul prezidential de numire. Apoi, stiind ca zilele lui Tudorel Toader sunt oricum numarate ca si ministru al Justitiei a facut un pas in lateral si a dat functia deja devenita inutila de sef al Corpului de control al ministerului pe cea de simplu procuror DIICOT. O rampa de lansare perfecta pentru a ataca direct din randul procurorilor functia de procuror general al Romaniei. Cea pe care, in cuda ”rivalitatilor istorice” dintre ei, capii diverselor ”fratii” ale magistratilor nu vor in ruptul capului sa o cedeze vreunui neofit sau, si mai grav, vreunuia din afara sistemului. Pentru ca sunt pe deplin constienti ca aceasta ar reprezenta ”inceputul sfarsitului” pentru ”Republica Procurorilor” si influenta atotputernica de care aceasta s-a bucurat in ultimii ani. Dar si pentru ei… Astfel ca, dintre toate variantele de compromis negociate in secret in ultima vreme, Oana Schimdt Haineala a ramas deja singura varianta care sa fie acceptata si de Liviu Dragnea, dar si de Klaus Iohannis sau de influentii procurori din Consiliul Superior al Magistraturii!

author avatar
Catalin Tache
3.137 afisari

3 COMENTARII

  1. Dragnea a mers odata pe mina lu Haineala cind la recomandarea ei la numit pe Banila sef DIICOT! Apoi Banila si-a aratat adevarata fața lovind in Dragnea si coalitia de guvernare.Daca si a doua oara greseste Dragnea propunînd-o politic pe Hăineală pt. functia de procuror general practic se baga singur la pușcarie! Iși semneaza ieșirea din politica ca Nastase Adrian..

  2. Se joaca de a soarecele si pisica, dar nu intre ei, CI CU NOI.

    OUG 6 e inca in vigoare.

  3. Stati rilax ca Dracnea a avut timp destul sa se puna bine cu perciunatii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger