Cauta

Dragnea ia ONG-urile la bani marunti

Liderul PSD cere controlarea “stricta” a activitatii ONG-urilor care primesc bani de la buget si il acuza in context pe George Soros de “finantarea raului” in Romania.

Liviu Dragnea: Soros a finanțat răul în România

Cel care urmeaza sa ia la puricat ONG-urile este Guvernul.”Sa faca o analiza sa vedem daca intr-adevar toate si-au dovedit utilitatea publica. De asemenea, fiind de utilitate publica, beneficiind si de fonduri publice, trebuie sa se faca o verificare riguroasa a modului cum au fost cheltuiti banii, fiind vorba si de bani publici”, a precizat Liviu Dragnea. Acesta nu l-a iertat nici pe miliardarul despre care se stie ca baga multi bani in asa numita “societate civica” romaneasca: ”Eu am ceva cu Soros. A finantat raul. A finantat actiuni care nu au facut bine Romaniei”. Demersul lui Dragnea nu este unul singular din moment ce ANAF verifica deja ONG-urile si asta pentru ca aproximativ o jumatate dintre asociatiile si fundatiile declarate de utilitate publica (ceea ce inseamna ca beneficiaza de facilitati fiscale) nu si-au publicat in Monitorul Oficial rapoartele de activitate si nu au prezentat date Ministerului Justitiei, incalcand astfel legea. Solicitarea lui Dragnea a coincis, ieri, cu depunerea, de catre trei membri ai asociatiei “Initiativa Romania”, a unui denunt penal impotriva premierului Grindeanu si a ministrului de Justitie Florin Iordache – acuzati amandoi de prezentarea unor date inexacte si de “favorizarea infractorului” odata cu promovarea ordonantelor referitoare la gratiere si la modificarea Codului Penal.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version