AcasăNewsDragnea, gata sa-l inghita pe Ciolos

Dragnea, gata sa-l inghita pe Ciolos

Prinde contur combinatia postelectorală pesedistopenelistă

Fanii variantei Ciolos premier si dupa alegeri sustin ca liderul PSD este pe punctul de a accepta ramanerea actualului prim-ministru la Palatul Victoria, in fruntea unui guvern format in principal de PSD si PNL.

Prinde contur combinatia postelectorală pesedistopenelistă

Bine prelucrat (santajat?), Liviu Dragnea ar fi inghitit pana la urma ”pilula” Ciolos, dar asta numai dupa ce i s-a promis portofoliul Dezvoltarii pentru PSD iar Klaus Iohannis l-a exclus de pe lista posibililor premieri afirmand ca nu va desemna sub nicio forma ”o persoana urmarita penal sau condamnata”. Conform scenariului vehiculat, dupa alegeri ministerele se vor imparti intre pesedisti si liberali, pe ici pe colo find posibile si ceva nuante ”tehnocrate”, dar asta fara a se incheia vreo alianta intre PNL si PSD. Pur si simplu, cele doua partide vor sustine pe cont propriu viitorul guvern, dupa cum se spune.

Penelistii, jumuliti de locurile eligibile

Demoralizati deja de intrarea lui Blaga la apa si de incoronarea Alinei Gorghiu pe post de unic conducator, liberalii au mai primit o lovitura: nu sunt lasati sa-si finalizeze listele electorale in Capitala si in alte cateva mari orase pe motiv ca acolo ar putea rasari peste noapte useristii lui Nicusor Dan. Concret, daca USR nu reuseste sa stranga cele 200.000 de semnaturi necesare inscrierii partidului in alegeri, liberalilor le vor fi bagati pe gat si pe liste niste ”salvatori” ai lui Nicusor Dan. Un Nicusor Dan care a descoperit ca este foarte usor sa dai din gura in CGMB si pe Facebook, dar este ingrozitor de greu sa faci munca politica de jos – sa convingi oamenii sa semneze liste de sustinere, de exemplu. Iar daca impecabilii useristi vor candida pe listele PNL, asteptam cu interes sa aflam cum va explica intransigentul Nicusor Dan inscrierea sa in PNL (altfel nu poate candida!) si combinatia cu liberalii imbatraniti in rele.

Daniel Fenechiu s-a scos

In timp ce useristii dau din colt in colt cu semnaturile (apropo, cine ii plateste saracului si curatului Nicusor Dan puzderia de corturi instalate de USR in Bucuresti?), urmasii lui Dan Diaconescu in politica romaneasca au batut direct la usa PNL-ului si au cerut adapost, plus unul – doua locuri eligibile. Miloasa ca orice femeie, Alina Gorghiu i-a primit pe prispa ei, a incheiat cu PND un protocol de colaborare si l-a omenit pe liderul Daniel Fenechiu cu un loc de parlamentar.

author avatar
Simona Badulescu
356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger