AcasăNewsDragnea, flancat de turci la Rahova

Dragnea, flancat de turci la Rahova

Liviu Dragnea are dreptul sã-şi amplaseze în celulã un singur televizor

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lucreazã, în penitenciar, într-o companie ineditã. În garajul închisorii, unde i s-a permis sã profeseze, deţinuţii sunt de etnie turcã, aceştia fiind consideraţi cei mai buni mecanici auto.

Liviu Dragnea are dreptul sã şi amplaseze în celulã un singur televizor

De câteva zile, Liviu Dragnea este, oficial, noul coleg al mecanicilor auto din Penitenciarul Rahova. Acesta a fost acceptat sã profeseze aici datoritã faptului cã a absolvit Facultatea de Transporturi Auto din cadrul Politehnicii, diploma dându-i şanse mari sã devinã şeful garajului. Se pare însã cã fostul preşedinte al PSD este minoritar etnic în atelierul auto, restul mecanicilor fiind deţinuţi turci. “Garajul funcţioneazã doar cu deţinuţi, iar cei mai buni sunt turcii, cã sunt foarte buni mecanici. Ei nu fac lucrãri de genul sã umble la frâne, fac schimburi de ulei, sã sudeze ceva, chestii de-astea de întreţinere uşoarã. Sunt numai anumite chestii pe care au voie sã le facã, nu au voie sã umble, de exemplu, la plãcuţe de frânã, ca sã te lase fãrã frâne, şi la nimic care sã implice siguranţa maşinii”, ne-a declarant Mihaela Neacşu, prim-vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Lucrãtorilor din Penitenciare.

Miron Cozma: “Garajul e în afara penitenciarului”

Miron Cozma, care şi-a ispãşit o mare parte din pedeapsã la Penitenciarul Rahova, susţine însã cã Liviu Dragnea a fost privilegiat în momentul în care i s-a permis sã lucreze aici, garajul fiind situat în afara spaţiilor de detenţie. ”Aşa se întâmplã de fiecare datã. Cum vine câte un favorit al regimului, cum este protejat. Nici nu s-a terminat bine perioada de carantinã, deja a trecut prin toate comisiile, inclusiv de regim. El are regim închis, iar garajul este în afara perimetrului de detenţie, chiar dacã este în incinta puşcãriei Rahova. Iar aceasta înseamnã încãlcarea sistemului de detenţie. Rahova are douã blocuri de detenţie în formã de “U”, faţã în faţã. În interiorul lor se aflã clubul pentru activitãţi, pe lateral este zona de spãlãtorie şi bucãtãrie, În afara blocurilor sunt puncte de control, sunt închise, gardianii au arme. Pe partea cealaltã, este cu un alt bloc, unde la parter este locul de vizite, iar deasupra este secţia de femei, iar mai încolo este Spitalul Penitenciar Rahova. Şi dincolo de acestea este garajul. Ştiţi cum se face în penitenciar cu munca? De exemplu unul are de fãcut şapte perechi de papuci ca sã ia trei zile libere şi dã altui deţinut sã îi facã, plãtindu­-l cu pachete de ţigãri, cã sunt oameni care nu-şi permit sã-şi cumpere”, ne-a declarat Miron Cosma. Pe de altã parte, reprezentanţii Penitenciarului Rahova susţin cã Liviu Dragnea are voie sã munceascã oriunde, chiar şi în afara penitenciarului, dar sub pazã. “Nu poate sã plece singur, dar el poate sã munceascã unde sunt contractele penitenciarului. La toate punctele de lucru din penitenciar lucreazã deţinuţii cu regim închis, pentru cã cei care au regim deschis pleacã singuri pe poartã. Noi avem şi în Bragadiru secţie exterioarã, unde deţinuţii lucreazã în agriculturã”, ne-a precizat Mihaela Neacşu, prim-vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Lucrãtorilor din Penitenciare.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.551 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger