AcasăNewsDragnea, dupa gratii

Dragnea, dupa gratii

Liderul PSD, Liviu Dragnea, va avea de executat o pedeapsa privativa de libertate de 3 ani si sase luni in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman. Completul instantei supreme a decis cu un scor de 4 la 1sa mentina condamnarea de la fond, respingand apelul procurilor DNA care l-ar fi vrut pe Dragnea dupa gratii timp de 7 ani. Apelul a fost judecat de Completul Penal 2, format din cinci judecatoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa.  

Sentinta s-a pronuntat la ora 13.30, in sedinta publica.  Conform procedurilor, acesta a avut un ragaz de cateva ore pentru a se prezenta singur in fata autoritatilor, pentru ca sentinta era cu ”executare de indata”, ceea ce insemna ca Dragnea fie trebuia sa se se duca la Politie de bunavoie, fie sa se lase ridicat de acasa sau dintr-o alta locatie. Astfel ca, ieri, la ora 16.00, politistii au sunat la domiciliul lui Dragnea. Cateva minute mai tarziu din garajul cladirii o masina cu geamuri fumurii parasea locatia in care locuieste Dragnea. Cei prezenti, printre care jurnalisti dar si membri #rezist, au incercat sa imortalizeze imaginile. Masina a facut ocolul centrului Capitalei timp de o ora. Doar ca Dragnea nu era in vehicul. Mai mult, la un sfert de ora dupa ce prima masina a parasit imobilul, un alt autovehicul a plecat in tromba. In cea de-al doilea autoturism se afla cu adevarat Liviu Dragnea. Acesta a plecat direct spre penitenciarul Rahova insotit de trei politisti.

Coleg cu Mazare

Seful PSD va fi pentru o perioada coleg de celula cu Radu Mazare in perioada de carantina. Fostul primar al Constantei se afla la Penitenciarul Rahova dupa ce a fost extradat din Madagascar. Pentru inca o saptamana, cei doi vor sta impreuna. Dupa 7 zile, Mazare isi termina perioada in care trebuie sa stea izolat si va fi mutat la cel mai apropiat penitenciar de domiciliu, in cazul sau, Poarta Alba. Pe de alta parte, cat timp se afla in prioada de carantina, Liviu Dragnea va fi supus unor masuri sanitare si de igiena. Dupa echipare, condamnatii sunt condusi si repartizati cu respectarea criteriilor de separare in camere. Trebuie specificat faptul ca persoanele private de libertate primesc un set de produse igienico-sanitare aprobate de directorul general al ANP, indiferent de bunurile cu care acestia vin de acasa.

Condamnarea liderului PSD, in presa internationala

Iata cateva din primele titluri din presa internationala dupa decizia definitiva a Curtii Supreme prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare.

„Liderul partidului de guvernamant din Romania, Liviu Dragnea, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare intr-un caz de coruptie”, relateaza agentia Associated Press.

„Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania a confirmat luni condamnarea la trei ani si jumatate de inchisoare a liderului Liviu Dragnea”, informeaza Agentia France-Presse, citata de cotidianul Le Figaro.

„Cel mai puternic om din Romania merge la inchisoare pentru coruptie”, scrie agentia de presa Bloomberg.

„Liderul social-democratilor romani, condamnat la inchisoare. (…) Social-democratii au pierdut alegerile parlamentare”, comenteaza publicatia germana Die Presse.

Euronews: Liviu Dragnea, cel mai influent politician al Romaniei a fost condamnat la inchisoare de catre Curtea Suprema

author avatar
Ramona Feraru
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger