AcasăNewsDragnea, dupa consultari: "discutie relativ asezata"/ Pesedistii i-au lasat lui Iohannis 10...

Dragnea, dupa consultari: „discutie relativ asezata”/ Pesedistii i-au lasat lui Iohannis 10 principii si 7 intrebari

Meciul se poate incheia printr-o singura mutare. Daca o rateaza, Dragnea pierde mai mult decat un joc de sah

„N-am venit, in primul rand, sa ne luam un angajament in fata presedintelui”, a punctat, intre altele, Liviu Dragnea, liderul PSD, dupa consultarile cu presedintele Iohannis, pe tema legislatiei din domeniul Justitiei.

Caracterizand discutia cu presedintele drept una „relativ asezata”, Dragnea a explicat, in prima faza, ca primul om in stat le-a transmis pesedistilor veniti in delegatia de cinci la Cotroceni „punctul dumnelui de vedere in legatura cu legile Justitiei, in sensul in care ar trebui reluat procesul legislativ”. Toto liderul PSD a transmis ca in opinia social-democratilor nu e necesar acest lucru, avand in vedere ca exista OUG 92, „ordonanta care cuprinde o mare parte dintre recomandarile Comisiei de la Venetia, ordonanta care a fost propusa Guvernului de catre ministrul Toader in urma intalnirilor pe care le-a avut la Strasbourg cu specialistii de la Comisia de la Venetia.

Niciun detaliu despre cele sapte intrebari

Totodata, Liviu Dragnea a anuntat ca delegatia PSD i-a lasat presedintelui Iohannis un set de 10 principii „pe care le urmarim noi, in masura in care considera interes le poate citi, i-am lasat si un set de sapte intrebari”. Daca celor 10 principii „pentru independenta reala a Justitiei si respectarea statului de drept” le-a dat citire chiar la Cotroceni, seful PSD a ales sa nu faca prea multe referiri la setul de sapte intrebari, spunand ca „deocamdata n-as vrea sa le fac publice, inainte sa apuce sa se uite pe ele”.

„N-am respins niciodata o discutie despre sistemul de Justitie din Romania, dimpotriva, a fost un obiectiv asumat, pentru ca am hotarat deja din 2016 sa nu facem greseala sa ne facem ca nu vedem ce se intampla in Romnia, ca nu vedem abuzurile la care au fost supusi (…) cetatenii romani de catre o parte a sistemului de justitie din Romania”, a mai tinut sa puncteze Liviu Dragnea.

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger