AcasăNewsDragnea, de mila noastra cine plange?

Dragnea, de mila noastra cine plange?

Dragnea, un baci de poveste in cautarea rolului de lebadoi cu staif

L-am vazut pe liderul PSD la o frumoasa emisiune de folclor. Un titlul ales cu grija pentru simbolistica momentului, „Sinteza zilei”. Toata ziua, tot ce s-a intamplat important in Parlament, la audieri, si la Cotroceni, cand a fost sa fie cu depunerea juramantului noului Guvern, a fost sintetizat in emisiune. „Miorita” a fost superb interpretata de Liviu Dragnea. M-a impresionat enorm. Iubita mea, fire mai sensibila, a si plans. Mai ales pe final, ca i s-a ars placinta cu dovleac. Cum s-o mai dregi? Dragnea mai gasesti, dar dovleci nu mai sunt pe piata.

Dragnea un baci de poveste in cautarea rolului de lebadoi cu staif

A fost pentru prima oara, as vrea sa cred, cand moderatorul a cantat la acelasi caval al tristetii cu baciul moldovean. In context, baciul e din Teleorman, dar e chestie de transhumanta, nu va bagati daca nu stiti. Ce vaier grav, prevestitor de moarte, ii reusea lui Gadea. De Dragnea nici nu mai zic, sa nu ma umfle plansul si pe mine. Adierile triste ale Raraului si Giumalaului se ingemanau pe buza cavalului, vestind, ca un lintoliu negru in poarta Guvernului, moartea pastorului.

Ordonanta verbala pentru tara

„Miorita”, nene, „Miorita” in forma cea mai pura, caci baciul stia ca va muri. O oita din turma i-a spus ca un alt oier i-a planuit finalul. Numai unul, cred ca din lipsa de cadre, restul fiind in concediu. Iar turma lui va ajunge la alt baci. Moment crunt. Nici vantul nu mai bate in campiile pustii. Se aude, pe la margine, un caine care se jeleste la luna. Gadea se transfigureaza. Ochelarii ii cad in degetul cu care sfredeleste gandirea, si care acum e in pauza de sfredelire. Ochii nu i se mai ridica din dusumelele care asteptau fierbinteala lacrimilor. Moment in care, demn, dar mai ales brusc si superteatral, baciul ridica privirea din golul de alaturi si emite o ordonanta verbala pentru tara si pentru baciul ucigas. Nu-i nimic, eu am sa mor in picioare! Lasa-ma dracu’, bre, ca, de emotie, am calcat pe caine.

Ne frigem la buze

Dragnea si-a dus numarul pana la capat. Si-a plans de mila, uitand ca e barbat. Uitand ca e jupan in PSD. Dintr-odata, am vazut un lider care nu mai era apt de razbunare, desi eu nu cred in basmele astea. Era doar baciul care astepta alinare din partea tarii. Sa vina poporul sa-l mangaie pe durerea ca va fi executat. Bine, Livache, alta poanta! Baga ceva din Anna Karenina. Cu Lucian Sova la Transporturi nu te va calca niciun tren. Vor intarzia etern. Tara e un pic ocupata acum, nu are timp sa te sarute pe teatrul asta de doi bani. Iti plangi de mila intr-o regie care nu are nicio legatura cu resemnarea enervanta din „Miorita”. Si noua, noua cine ne plange de mila? Ne-ai trantit in fruntea bucatelor un Guvern din care numai cativa au experienta. Restul sunt o adunatura politica de familie, de prieteni de-ai tai sau de-ai altora, de guri carora le-ai dat un ciolan ca sa nu mai latre, de analfabeti cu staif de mari scule, de ciubucari cu statul de-a lungul carierei si de ganditori cu idei falimentare. Dragnea, noua cine ne plange de mila cand vedem epopeea mistocareasca a pensiilor? Cand punem botul la cresteri salariale, dar ne frigem la buze cu preturile din piata si din hipermarketuri? Dragnea, romanii au votat PSD si un lider puternic, sau „Miorita” si un baci care, pana sa calc pe caine, era gata sa ma pacaleasca? Data viitoare, incearca „Lacul lebedelor”. Fii stuful! Te-ajuta Gadea.

author avatar
Valentin Boeru
1.950 afisari

3 COMENTARII

  1. Măi Pantazi, tu ști că la început veneticii i-au numit, cu ocară, pe români țărani? (nu e vorba de Dragnea)

  2. DREAK-NEA SI CU DERBEDEII RETARZI DIN GASCA LUI DE TRADATORI DE NEAM VOR SA FACA ROMANIA PRECUM TELEORMANUL un tinut ala ultrasaraciei, umilintei, al bestiilor ordinare.
    ACEST gunoi uman, PUI DE MILITIAN REPETENTUL NATIUNII CAT A FOST BULIBASA LA TELEORMAN L-A AVUT ca „stat paralel” PE NITULESCU CARE L-A INCURCAT IN A ACAPARA TOT JUDETUL IMPREUNA CU securistul ION NICOLAE.
    TOATE PARTIDELE APARUTE POSTCOMUNISM CARE AU FOST IN PARLAMENT SAU LA GUVERNARE TREBUIE SCOASE IN AFARA LEGII (pentru jaful, furtul national comis prin asa zisa privatizare si pentru legile imorale, neomenesti, emise impotriva firi si a interesului general-national), iar liderii acestora TREBUIE CAZATI CAT MAI URGENT IN PENITENCIARE PANA NU FUG DIN TARA .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger