AcasăNewsDragnea da la tot cartieru’

Dragnea da la tot cartieru’

Spre deosebire de sindicate si patronat, liderul PSD este de-a dreptul incantat de legea salarizarii unice

Desi toata lumea spune ca salariile promise de PSD sunt de-a dreptul fantasmagorice in raport cu realitatile economice si bugetare romanesti, Liviu Dragnea defileaza pana la capat cu proiectul salarizarii unitare.

Spre deosebire de sindicate si patronat liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> este de a dreptul incantat de legea salarizarii unice

Precaut sau doar speriat, Guvernul Grindeanu s-a debarasat elegant de proiectul legii salarizarii unitare expediindu-l la Parlament. Chiar si asa, Liviu Dragnea insista sa se mandreasca cu un proiect criticat de tot mai multa lume. ”Proiectul este finalizat, va fi asumat de parlamentarii majoritatii si va fi semnat de social-democrati la Comitetul Executiv de la Sinaia”, a anuntat triunfator liderul PSD, care a postat pe pagina sa de Facebook viitoarele salarii majorate. Pe scurt, salariile la stat urmeaza sa se alinieze in functie de ierarhia functiilor, cel mai mare fiind rezervat presedintelui. De asemenea, un conducator de institutie va avea in mod obligatoriu salariul mai mare decat orice angajat. Proiectul include si sume concrete. Sume atat de mari incat nimeni nu crede in ele, motiv pentru care Facebook-ul s-a umplut instantaneu de o avalansa de critici si comentarii acide la adresa initiatorilor PSD. Asta dupa ce au citit ca un medic rezident va avea, inca de anul viitor, un salariu de 5.700 de lei, un medic primar cu gradele luate va primi 16.672 de lei iar asistentele vor debuta cu un salariu de 3.950 de lei. Dascalii ar avea si ei motiv de bucurie, un profesor de liceu urmand sa porneasca cu un salariu de 1.962 lei in 2018 si cu unul de 3.520 lei in 2020. La polul opus, unui profesor universitar cu vechime si grade maxime i se promit 11.337 lei. Promisiunile salariale vizeaza Armata, unde solda unui soldat simplu este prevazuta sa creasca de la 754 la 2.150 de lei iar un general de armata va avea, peste trei ani, 8.358 de lei. La aceste sume suspect de generoase urmeaza sa se adauge, evident, si sporuri, indemnizatii de hrana etc., ceea ce inseamna un total de-a dreptul fabulos pentru Romania de astazi.

author avatar
Bogdan Borcea
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger