AcasăNewsDragnea, considerat persoana vulnerabila in inchisoare

Dragnea, considerat persoana vulnerabila in inchisoare

Informatiile potrivit carora Liviu Dragnea ar fi ramas fara protectie la Rahova, aparute in spatiul public, nu sunt reale, ne spun reprezentantii Administratiei Penitenciarelor. Potrivit reglementarilor legale in vigoare, fostul presedinte al Camerei Deputatilor este considerat persoana vulnerabila si nu poate intra in contact cu detinutii de drept comun.

Liviu Dragnea va fi protejat pe toata perioada detentiei

Fostii parlamentari, ministri, secretari de stat, judecatori, procurori si politisti au un statut special atunci cand ajung in puscarie. Legea ii obliga pe administratorii penitenciarelor sa le ofere protectie prin separarea totala a camerelor de detentie in care sunt cazati acestia de restul detinutilor.”Este o sectie dedicata acestor persoane vulnerabile, care nu difera de alte sectii, numai ca pe acea sectie nu au acces detinutii de drept comun. In rest, sunt la fel ca si ceilalti detinuti. Sunt niste culoare lungi care sunt tronsonate cu niste gratii, care se incuie, pentru a impiedica trecerea celorlalti detinuti. Practic, persoanele vulnerabile nu intra in niciun fel de contact cu detinutii de drept comun, nici la masa, pentru ca au sala de mese separat, pe sectia lor, nici la activitati sportive, nici la plimbare, pentru ca au o alta curte interioara”, ne-a declarat Florin Stoica, secretar general al Sindicatului National al Lucratorilor din Penitenciare (SNLP).

Mutarea la Jilava, peste cateva luni

Comisia de stabilire a regimului pedepsei a stabilit pentru Liviu Dragnea regim inchis, fapt care a determinat ramanerea acestuia la Penitenciarul Rahova. Peste mai putin de sase luni, cand comisia se va intruni din nou pentru revizuirea regimului, fostul presedinte al Camerei Deputatilor va fi mutat la Jilava. ”Nu va sta o vesnicie acolo, pentru ca va trece intr-un regim superior, la semideschis, in cateva luni. Si atunci va veni la Jilava, pentru ca el, avand domiciliul din zona aceasta a Bucurestiului, trebuie adus cat mai aproape de familie. Doar sa nu faca vreo prostie si sa-i dea un regim mai sever, ceea ce este putin probabil. La Jilava, in sectia persoanelor vulnerabile, care are doar 10 camere cu cate doua paturi, mai sunt Cristi Borcea si fostul secretar de stat de la ministerul Justitiei, Ovidiu Putura. Mai sunt si cativa fosti politisti, dar sectia este mult mai goala fata de anii anteriori”, ne-a precizat Florin Stoica, secretar general al SNLP.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
715 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger